Сумчани шоковані подвійними платіжками

13.02.2019

У лютому за січень сумські субсидіанти отримали неправильні платіжки, зокрема, у частині обов’язкового платежу за тепло. Валентина Комендант працює вихователем у дитсадочку. У квитанції за січень її обов’язковий платіж склав 935 гривень – це гроші за тепло в однокімнатній квартирі.

 «Показую вам квитанцію: головне, що за опалення мені платити 1400 з лишнім, а субсидії мені нарахували аж 10 грн. 7 коп. Ви знаєте які були враження від цієї суми, звичайно», — ділиться  жінка.

Таких, як пані Валентина, у Сумах субсидію отримують близько 45 тисяч людей. Це ті, кому у квитанціях вписали подвійну плату, – розповіла заступниця директора міського департаменту соцзахисту населення Ірина Лагіренко:

«Коли ми зробили звіт за січень і направили таку інформацію на організації надавачів послуг і на організацію Розрахунковий центр, то при завантаженні, яким чином це відбулось я не можу сказати, відбувся, можливо збій в тому, що розміри обов’язкових часток були сплюсовані».

 Телефоном розповідає заступниця директора Сумського міського інформаційно-розрахункового центру Оксана Щербина:

 «Перевіряємо кожен особистий рахунок кожного жителя, якому призначена субсидія, на даний час проводиться звірка між розрахунковим центром, надавачами послуг і департаментом соцзахисту населення. У випадку некоректного відображення даних, а саме, обов’язкової частини платежу, відкоригована інформація буде відображена у квитанціях, які люди отримають у березні».

Ірина Лагіренко пояснила: хто користується субсидією з жовтня, їм розмір обов’язкового платежу можна сплатити у сумі грудня 2018 року. У разі відсутності довідки про обов’язковий платіж – отримати її можна у департаменті соцзахисту населення або в тепловій організації.

https://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: