У справі заступника мера Сум допитали потерпілих

13.02.2019

Звільнили, бо працювали у команді опонента. І провели ліквідацію замість реорганізації. Про це заявили у суді колишні працівники Департаменту містобудування та земельних відносин Сумської міської ради. Вчора слухали двох потерпілих – це екс-юрист департаменту та начальник одного з його відділів.

Кримінальна справа заведена на першого заступника міського голови Володимира Войтенка. За матеріалами справи 34 людини визнані потерпілими. Ці два чоловіки – серед них.

Віталій Глянцев, потерпілий, колишній юрист департаменту: “Йому підпорядковані безпосередньо всі ті члени ліквідаційної комісії, яка була створена. Відповідно вони, я вважаю, виконували вказівки свого керівника. В чому мотив? В тому, що ми підтримували свого керівника Жука Анатолія Володимировича”.

Олександр Шульга, потерпілий, колишній начальник відділу департаменту: “Я вважаю, що повинна була проводитись реорганізація, а не ліквідація. Ліквідація передбачає йти на конкурс після звільнення”.

Володимир Войтенко на момент звільнення людей очолював ліквідаційну комісію. Його звинувачують у грубому порушенні законодавства про працю. Чиновник своєї вини не визнає.

Володимир Войтенко, обвинувачуваний, перший заступник Сумського міського голови: “Жодний з них не підтвердив, що я їх звільняв, було рішення сумської міської ради була пропозиція від міського голови по наданню їм інших місць роботи в інших структурних підрозділах. Тим більше я підкреслюю, що ці місця були рівнозначні, посади були рівнозначні. Чому я звинувачуюсь, а не звинувачуються всі інші члени комісії, які приймали колегіальне рішення?”

Людей звільнили у травні 2016 року. У суді справа з грудня того ж року. Наступне засідання – 1 березня. Тоді допитають наступних потерпілих.

Рішення міської ради, яким Департамент містобудування та земельних відносин перестав існувати, Сумська міська рада проголосувала 27 січня 2016 року. Тоді його очолював Анатолій Жук. За документом, замість цього департаменту створили Департамент забезпечення ресурсних платежів. Новим керівником призначили Юрія Клименка. Звільнили працівників колишнього департаменту в травні. Анатолій Жук звільнився у серпні 2016-го. Це було його шосте звільнення – 5 попередніх разів він поновлювався на посаді за рішенням суду. 2 серпня 2018 року чоловіка знайшли вбитим на власному подвір’ї – його застрелили.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: