Стало відомо, як хочуть назвати новий мікрорайон у Сумах

13.02.2019

Управління архітектури та містобудування проводить громадське обговорення питань найменування нового мікрорайону та його складових, а також присвоєння назв мостам і шляхопроводам міста.

Про збір пропозицій сумчан розповіли на брифінгу заступник начальника управління архітектури та містобудування Ольга Бондаренко та головний спеціаліст відділу генерального плану та архітектурного планування цього управління Ірина Добровська.

У першому випадку йдеться про проведення громадського обговорення під час розгляду питання про присвоєння назв (найменувань) мікрорайону між вулицями Михайла Кощія, Миколи Данька та Проектна № 12 і нових вулиць, проїздів і тупиків у цьому мікрорайоні. Ольга Бондаренко нагадала, що це новий мікрорайон, призначений для житлової садибної забудови учасниками бойових дій на Сході України. У квітні 2018 року виконавчий комітет затвердив детальний план території, а тепер управління архітектури та містобудування пропонує сумчанам спільно назвати житловий масив і його складові.

«Кожна вулиця, кожний топонімічний об’єкт має бути облікований. Назва вулиці, площі, провулку – це складова адреси, яка важлива при ідентифікації об’єкту, реєстрації речових прав на майно громадян і юридичних осіб. Також це необхідна складова містобудівного кадастру», – зазначила Ольга Бондаренко.

Щодо самого мікрорайону, сказала заступник начальника управління, виходили з того, що він розташований поблизу Блакитних озер, отже доречна назва «Озерний». Управління архітектури та містобудування пропонує також назвати вулиці — Вербна, Журавлина, Заплавна, Затишна, Зоряна, Озерна, Окружна, Очеретна, Прибережна, Рибальська набережна, Щаслива; тупики – Затишний, Щасливий; провулки – 1-й Вербний, 2-й Вербний, 1-й Журавлиний, 2-й Журавлиний, 1-й Прибережний, 2-й Прибережний.

Ірина Добровська розповіла, що пропозиції та зауваження необхідно надсилати у письмовій чи електронній формі до управління (вул. Воскресенська, 8А або на arh@smr.gov.ua) до 10 квітня включно.

Результати громадського обговорення оприлюднять на Інформаційному порталі Сумської міської ради до 24 квітня.

Громадяни мають зазначити прізвище, ім’я, по батькові та адресу, а юридичні особи – назву та місцезнаходження. Анонімні пропозиції не реєструватимуть і не розглядатимуть.

Вимоги для охочих долучитись до громадського обговорення питання присвоєння назв (найменувань) мостам і шляхопроводам ті самі. Як зауважила Ольга Бондаренко, це робиться для зручного та зрозумілого обліку цих об’єктів.

«Ми склали перелік мостів і шляхопроводів, у тому числі пішохідних. Не брали до уваги лише залізничний міст, бо його назва продиктована тією функцією, яку він виконує. Всі інші й досі мають неофіційні найменування, які не задокументовані. В усякому разі, підтвердження щодо прийняття такого рішення на рівні виконавчого комітету чи міської ради відсутнє, – наголосила вона. – Додам, що нашу пропозицію щодо найменування підтримали у департаменті забезпечення ресурсних платежів і департаменті інфраструктури міста».

При визначенні назв робили прив’язку до місцевості. Виходячи з цього, десять переправ пропонують назвати: Баранівський, Барса, Білопільський, Воскресенський, Пантелеймонівський, Прокоф’євський, Троїцький, Тягловий, Шевченківський, Харківський; чотири пішохідні мости – Парковий, Псільський, Ринок, Холодногірський; п’ять шляхопроводів – Курський, Лучанський, Прокоф’євський, Харківський, Чернігівський.

Пропозиції (зауваження) з даного питання організатор слухань приймає до 16 квітня включно. Результати оприлюднять на Інформаційному порталі Сумської міської ради до 30 квітня.

У рамках громадського обговорення заплановані зустрічі з громадськістю у форматі «круглого столу». Щодо мікрорайону – 22 березня, щодо мостів і шляхопроводів – 29 березня. Обидва проходитимуть в адмінбудівлі, що на майдані Незалежності, 2 (каб. 59). Початок обох зустрічей – 14:00.

Також представники управління архітектури та містобудування повідомили, що розроблено уточнений Реєстр назв вулиць, площ, провулків, проїздів, проспектів тощо, розташованих на території міста. Найближчим часом документ оприлюднять на Інформаційному порталі з тим, аби сумчани ознайомились із ним і висловили свою думку.

Опісля управління архітектури та містобудування підготує відповідний проект рішення, з яким вийде до депутатів міської ради.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: