Мер Сум прокоментував 14 протоколів від НАЗК

13.02.2019

Міський голова Сум Олександр Лисенко наголошує, що за жодних обставин не піде на політичні компроміси, спрямовані проти громади.

Апеляційним судом Сумської області вже дана оцінка: протиправних дій у діях Сумського міського голови не встановлено.

«Саме напередодні старту виборчих перегонів знову порушуються питання, що вже були вирішені у законодавчій площині, у судовому порядку, що суперечить статті 61 Конституції України, згідно з якою ніхто не може бути двічі притягнений до юридичної відповідальності одного виду за одне й те саме правопорушення, – говорить мер – У цьому вбачається одне – дискредитувати мене та команду міської влади. Тому цілком відповідально заявляю, що ми працюємо в інтересах сумчан і цього курсу не змінимо ні за яких обставин».

Начальник правового управління Олег Чайченко додає, наскільки стало відомо з офіційних джерел інформації, 14 протоколів стосовно Сумського міського голови було складено працівниками Департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції Національного агентства запобігання корупції з тих підстав, що у 2017 році очільник міста видав сім розпоряджень про преміювання працівників виконавчих органів та апарату міської ради, я у складі якого й працює сам міський голова.

Указані розпорядження вже були предметом дослідження в протоколах (стор. 8) від 16 січня 2018 року, складених Управлінням захисту економіки в Сумській області Департаменту захисту економіки Національної поліції, і на той час не викликали будь-яких зауважень з боку правоохоронного органу щодо корупційної складової. Нагадаємо, за тією справою Апеляційний суд Сумської області не встановив в діях Сумського міського голови протиправних дій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: