Вчителі Сумщини, які успішно пройдуть сертифікацію, отримають 20% надбавки до зарплати

14.02.2019

Про це повідомила в ефірі UA: Суми директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Вікторія Гробова.

У цьому році стартував пілотний проект – Сертифікація вчителів. Участь у ньому візьмуть 1000 вчителів початкових класів, 24 із них – педагоги із Сумщини.

«У нас стартував новий державний стандарт у перших класах, тому почали з учителів перших класів, – зазначила Вікторія Гробова. – Адже впроваджується освітня реформа і ми хочемо в початкових класах бачити нового вчителя, з новими навичками і компетентностями. Кількість саме 24 вчителя для Сумщини була визначена Міністерством освіти і науки України».

За словами куратора освітньої галузі Сумщини, сертифікація триватиме протягом 2019 року: вчитель-конкурсант має підготувати портфоліо в електронному вигляді, провести відкриті уроки, де будуть присутні експерти.

«Експерти спостерігатимуть за тим, як вчитель викладає свій предмет, як готує освітню програму, навчальні матеріали, як поводить себе з дітьми, батьками, колегами, – продовжила Вікторія Гробова. – Хто ж ці люди, які оцінюватимуть наших претендентів на отримання сертифіката? Це тренери Нової української школи, вчителі, працівники вишів, які попередньо пройдуть навчання».

Навесні вчителі, які хочуть пройти сертифікацію, продемонструють експертам свою педагогічну майстерність, влітку представлять своє портфоліо, восени пройде ЗНО, а десь на кінець року ми знатимемо, хто з них отримає сертифікати.

«Що ж має бути стимулом для вчителя до сертифікації? Окрім прагнення до самовдосконалення, підвищення кваліфікації, випробовування власних сил і можливостей, є ще й матеріальне заохочення. Сертифікований вчитель матиме 20% надбавки до заробітної плати. І кошти на це вже передбачені в державному бюджеті, – додала посадовець. – Крім того, у майбутньому ці професіонали своєї справи залучатимуться до складу експертів на наступних конкурсах, будуть тренерами Нової української школи».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: