У Сумах реконструювали стадіон за стандартами РФ

14.02.2019

Проектно-кошторисна документація реконструкції стадіону «Авангард» у Сумах була складена російською мовою, а окремі розділи містили інформацію, що обладнання відповідає стандартам, встановленим вимогами законодавства Російської Федерації.

Це, а також фінансові порушення під час реконструкції стадіону, що розпочалася у квітні 2017 року, було виявлено під час перевірки реалізації коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) в областях, повідомляє «УНН».

За результатами аудиту з’ясувалося, що деякі чиновники департаментів-розпорядників коштів ДФРР (кошти держбюджету) Сумської міської ради перед тим, як реконструювати стадіон, навмисне знизили клас категорії об’єкту. Зокрема, чиновники обрали нижчий клас реконструкції, що не потребує проходження усіх необхідних процедур та експертиз. Початково проект був розрахований на понад 1800 вболівальників, які можуть одночасно перебувати на трибунах стадіону. Однак після заниження класу, було вироблено документацію під 300 осіб у підтрибунних приміщеннях. Така реконструкція може становити небезпеку для життя і здоров’я людей.

Крім того аудит виявив, що проектно-кошторисна документація робіт не відповідала потребам та була написана російською мовою. Наприклад, у розділі «освітлення стадіону» містилася інформація, що все обладнання, зазначене в цьому розділі, відповідає стандартам, встановленим вимогами законодавства РФ. Також чиновники мерії оплатили частину робіт, які за фактом узагалі не відповідають договірній документації та з іншими порушеннями, на загальну суму понад 4,5 млн грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: