Стало відомо, чому помер чоловік у поліцейській автівці

15.02.2019

Як ми повідомляли, 11 лютого в службовому автомобілі Ямпільського відділення поліції помер громадянин Молдови

Стали відомі подробиці події. Трагічний випадок стався у Ямпільському районі. 8 лютого на залізничній станції «Хутір-Михайлівській» у потягу «Москва-Кишинів» Сумський прикордонний наряд 62-річного молдованина, який згідно обліків Інтерполу значився у міжнародному розшуку.  Чоловіка затримали з метою арешту та подальшої екстрадиції  до Молдови для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення шахрайства і зберігання наркотиків без мети збуту.

Компетентні органи Республіки Молдова підтвердили необхідність запитувати видачу цього чоловіка. Однак, як з’ясувала Шосткінська місцева прокуратура, в українських правоохоронців не було законних підстав для затримання цього чоловіка. А саме, щоб його затримати, прокуратура мала подати клопотання до суду про обрання молдованину запобіжного заходу. Однак за нашим законом строк притягнення цього чоловіка до кримінальної відповідальності за шахрайство і зберігання наркотиків закінчився  у 2017 році. Справу на цього чоловіка завели ще в 2002-му. Тож правоохоронцям нічим було обґрунтовувати клопотання до суду.  І 10 лютого була винесена постанова про звільнення чоловіка.

За даними прес-секретаря прокурора Сумської області Наталі Науменко увесь цей час громадянин Молдови через тяжкий стан здоров’я перебував на стаціонарному лікуванні в Ямпільській ЦРЛ. Його охороняли поліціянти.  Чоловіка офіційно виписали з Ямпільської лікарні вдень 11 лютого . Але до п’ятої вечора того дня він перебував у лікарні, очікуючи потягу «Москва-Кишинів», аби уїхати помирати на Батьківщину, де не був 17 років. Допомогти чоловіку дістатися залізничного вокзалу вирішили поліціянти, які увесь цей час охороняли молдованина і, навіть, підгодовували, бо у чоловіка не було грошей. Однак за 20 хвилин до прибуття потягу на станцію, чоловік помер у поліцейській машині на території вокзалу.

Наразі вирішується питання про передачу його тіла сестрі для поховання у Молдові.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: