Опалювальний сезон під питанням: Газові борги СНВО перевалили за 127 млн

15.02.2019

У Сумах відбулося засідання обласного оперативного штабу із забезпечення сталого проходження опалювального сезону на Сумщині 2018-2019 років.

За словами директора обласного Департаменту житлово-комунального господарства, енергоефективності та паливно-енергетичного комплексу Сергія ЛУГОВОГО, станом на 14 лютого підприємства житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу працюють у штатному режимі. «Опалюються 4425 житлових будинків, 261 дошкільний навчальний заклад, 473 учбових закладів, 756 закладів охорони здоров’я. У роботі знаходяться 526 котелень. Наявних запасів твердого палива для потреб закладів бюджетної сфери достатньо до кінця опалювального періоду», — повідомив Сергій Луговий.

Крім того директор Департаменту розповів, що у Сумській області наразі функціонують 113 аварійно-відновлювальних бригад з необхідним запасом матеріально-технічних засобів для оперативного реагування на можливі аварії на об’єктах життєзабезпечення населення, у тому числі на підприємствах теплоенергетики – 24 одиниці, водопровідно-каналізаційного господарства – 34 одиниці, по обслуговуванню житла – 55 одиниць, існують аварійні бригади в структурних підрозділах ПАТ «Сумигаз» та ПАТ «Сумиобленерго».

На фоні відносно стабільної роботи об’єктів теплоенергетики Сумщини викликає занепокоєність Котельня Північного промвузла в Сумах, адже немає впевненості, що у наступному опалювальному сезоні теплозабезпечення споживачів, розташованих у північній частині обласного центру, буде стабільним та якісним. Борги СНВО за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз України» вже становлять 127 млн гривень, по заробітній платі робітникам котельні сягають 3 млн гривень.

«Про це обласна адміністрація не раз зазначала на окремих нарадах з владою міста Суми. Відповідальність за забезпечення теплом мешканців міста Суми покладається на виконавчі органи міської влади», – в черговий раз наголосив керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Живицький.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: