Радник екс-мера, якого затримали з гранатою, оскаржував ухвалу суду

15.02.2019

Сьогодні, 15 лютого 2019 року, колегія суддів Сумського апеляційного суду розглядала апеляційні скарги прокурора та захисника на ухвалу слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми щодо обрання запобіжного заходу колишньому раднику міського голови одного з районних центрів. Апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід, обраний підозрюваному судом першої інстанції, відтак він залишається на особистій поруці депутата Сумської обласної ради.

Ще до оприлюднення повного тексту вказаного рішення прихильниками підозрюваного була поширена недостовірна інформація. Зокрема, на сторінці користувача з акаунтом Олена Сердюк зазначено: «апеляційний суд підтвердив той факт, що вся справа проти нашої команди по тим «гранатам» є нічим іншим, як провокацією». Прес-служба прокуратури Сумської області повідомляє, що ця інформація не відповідає дійсності.

Попри те, що колегія суддів Сумського апеляційного суду залишила підозрюваного на особистій поруці, в ухвалі також зазначено: «висновки слідчого судді про наявність провокації злочину без перевірки обставин та надання їм оцінки є необґрунтованими, оскільки застосування особливих методів слідства, зокрема агентурних, саме по собі не може порушувати право особи на справедливий суд. Тому критерії визначення наявності провокації, а також оцінка доказів винуватості у вчиненому мають бути предметом судового розгляду, а не судового контролю».

Окрім того, Сумським апеляційним судом встановлено наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296, ч. 1 ст. 263 КК України, що підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами.

Нагадуємо, що 12 січня 2019 року прокуратурою спільно зі співробітниками УСБУ, Слідчого Управління та Управління карного розшуку Нацполіції за оперативного супроводу спецпідрозділу «КОРД» за підозрою в незаконному зберіганні гранати Ф-1 та організації вчинення злочину із застосуванням гранати РГД-5 стосовно депутата Конотопської міської ради затримано колишнього радника міського голови.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: