Сумщина продемонструвала Міністру освіти і науки, як спільними зусиллями всіх гілок влади досягаються позитивні результати у реалізації реформ

15.02.2019

Перший заступник голови облдержадміністрації Вадим АКПЄРОВ під час зустрічі з Міністром освіти і науки Лілією ГРИНЕВИЧ у Герасимівській школі на Роменщині розповів, що на новобудову витрачені кошти як державного фонду регіонального розвитку, так і левова частина з місцевих бюджетів

«Поєднавши зусилля ми можемо показувати, як можливо ефективно працювати пліч – опліч обласній і місцевій владі з профільними міністерствами. Результати такої роботи ми бачимо на прикладі Герасимівської школи, на яку у цілому було витрачено 6,5 млн. гривень», – зазначив Вадим Акпєров.

Перший заступник голови облдержадміністрації запевнив Міністра освіти і науки України, що Сумщина й надалі залишатиметься у фарватері впровадження реформ, зокрема, у галузі освіти.

«Ми вважаємо, що ті кошти, які надає сьогодні держава на розвиток Нової української школи, на впровадження реформи ми повинні стовідсотково освоювати. Тому ми перед собою ставимо найамбітніші завдання», – наголосив Вадим Акпєров.

Директор Герасимівської школи Валерій ЧЕПУРКО з гордістю демонстрував Міністру освіти сучасну українську сільську школу і розповів, що наразі в школі навчаються 87 учні, з них 53 у початкових класа. Школа забезпечена сучасними меблями, перший клас у рамках реформи забезпечений всім необхідним: конструктори лего, планшети, дошки, флебчати.

«Головна ідея нової української школи – «дитина має йти до школи із задоволенням», – говорив директор закладу. – Тому всі початкові класи у нас задіяні у цікавих заходах до 5-6 вечора, поки батьки працюють. Якщо порівнювати зі старою системою освіти, то покращення дуже великі. По-перше, раніше школа працювала в 2 зміни, перші класи навчалися одна група до 12.00, інша після 12.00. А по-друге, ця нова будівля тепла та затишна, у порівнянні зі старою, що була збудована в 30-х роках минулого століття».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: