“Сумимостобуд” обіцяє грошову винагороду за інформацію, хто пошкодив міст на Горького

16.02.2019

Про це йдеться на сторінці підприємства у Фейсбуці:

«Хотіли б звернутися до свої інтернет-спільноти та користувачів Фейсбуку! Днями у ЗМІ з’явилася інформація про яму на мосту по вулиці Горького у Сумах. Прикрість полягає у тому, що даний міст наша компанія відремонтувала всього кілька місяців тому, а якщо точно, то наприкінці листопада 2018 року.

Для нас новина про яму була несподіванкою, адже і під час робіт, і під час здачі об’єкту за ним спостерігали чимало сумчан – як просто перехожих, так і різного роду активістів та контролюючих органів. На мосту було укладене багатошарове асфальтове покриття – і якби десь був брак, то його було б видно одразу, а значить про це заговорили б одразу і всі. Однак ні в листопаді, ні в грудні – інформації про неякісний ремонт не було.

Вона з’явилася лише у лютому. Ми спочатку, не ознайомившись на місці з проблемою, висунули припущення, що пошкодження могло статися в наслідок необережного прибирання снігу автотехнікою, а також проливом у тому місці машинного масла, що прискорило руйнування асфальту.

Однак коли наші спеціалісти виїхали на місце, то з’ясували, що яма має специфічні характеристики, притаманні тим випадкам, коли на дорозі беруть керн (пробу асфальту). У принципі це звичайне явище, коли контролюючі організації беруть керни і ми із ними не раз працювали. Головне після взяття керну на дорозі, потім яму одразу залити гарячим асфальтом. Інакше вона почне швидко руйнуватися, постійно розширюючись у діаметрі. Наприклад, влітку очільник Буринської ОТГ Ладуха викликав спеціалістів, адже мав сумнів щодо якості нашої роботи – тоді це робилося публічно, у всіх пробах товщина верхнього шару була більшою за 5 сантиметрів, причому зазвичай мінімум на один сантиметр. Тоді пан Ладуха за таку недовіру, був змушений компенсувати витрати, пов’язанні із усуненням недоліків, пов’язаних із взяттям проб на дорозі.

Але траплялися у нашій роботі випадки, коли невідомі люди приїжджали на місце і підручним способом роздовбували дорогу, щоб дізнатися, чи достатня товщина дорожнього покриття. Так минулого року більше десяти проб невідомими особами було узято на вулиці Римського-Корсакова, яку ми щойно тоді відремонтували. Місцеві жителі згодом нам підтвердили, що якісь невідомі люди приїжджали і “досліджували” дорогу. Тоді ми просто за власний рахунок буквально на слідуючий день ліквідували усі недоліки і забули про цю справу.

І знову маємо надзвичайно прикрий інцидент. Тільки цього разу невідомі особи, взявши пробу асфальту і переконавшись, що його товщина більша за 5 сантиметрів, не залишили яму відкритою (адже тоді б її одразу помітили і ліквідували), а присипали піщаною сумішшю. Тому спочатку її не було видно через суміш, а потім випав сніг, утворилася крига і яму взагалі було не видно, поки не настала відлига. За цей час яма, утворена від керну, значно збільшилася у розмірах і продовжувалася б збільшуватися, якби ми її не полагодили (до речі, за наш рахунок) 14 лютого.

Проте, цього разу ми не збираємося просто так лишати цю справу. Розуміємо, що для багатьох людей і навіть деяких держслужбовців цькування дорожніх компаній перетворилося на непоганий бізнес. Так, ми розуміємо, що не все добре у вітчизняній дорожній галузі, але не треба усіх міряти під одну гребінку. Для нас якість виконання робіт – справа честі. Тому, ми вирішили оголосити винагороду у розмірі 10 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ за інформацію про імена та прізвища людей, які самовільно без попередження нашої компанії та обслуговуючої організації, взяли керн (пробу асфальту) на мосту по вулиці Горького у Сумах. Громадяни які готові надати цю інформацію, також мають підтвердити ці дані правоохоронним органам і в суді,.

Для нас це справа є принциповою і ми готові йти до кінця! В Україні можуть бути гарні дороги і ми це доведемо власним прикладом».

http://sumypost.com/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: