Облрада призначає директором комунальної установи людину без вищої освіти

17.02.2019

Директором дитячого будинку-інтернату Сумська обласна рада хоче призначити людину, яка не має вищої освіти і два роки поспіль ніде не працювала.

На розгляд сесії облради 22 лютого виноситься проект рішення про призначення директором Комунальної установи «Конотопський дитячий будинок-інтернат» Наталії Демехи. Та, відповідно до даних Реєстру Мін’юсту, пані Демеха вже керує цією установою. З 24 січня вона виконує обов’язки директора дитбудинку.

Справа в тому, що в інших областях директорів дитячих будинків-інтернатів призначають через конкурс, у якому можуть брати участь тільки особи з вищою освітою. Ось, наприклад, вимоги до кандидата на посаду директора дитбудинку-інтернату Дніпропетровської обласної ради, де конкурс проводили у січні цього року: «вища освіта не нижче магістра у відповідній галузі знань, стаж роботи на керівній посаді не менш п’яти років».

У той же час, згідно із даними ЦВК, Демеха Наталія Іванівна, яка обрана депутаткою Конотопської міської ради, маю тільки професійно-технічну освіту. Принаймні, станом на 25 жовтня 2015 року.  За 3 роки і 4 місяці отримати вищу освіту в Україні, м’яко кажучи, складно. Але, якщо дуже захотіти, можна в космос полетіти. Тож ми спитали про це пані Наталію, а також поставили інші питання, які виникають до неї. Проте відповіді на них поки не отримали. Тож публікуємо питання тут і сподіваємось, що Наталія Іванівна на них таки відповість.

Відповідно до даних ЦВК станом на 25 жовтня 2015 року у Вас була тільки професійно-технічна освіта. У якому вищому навчальному закладі і у якому році Ви здобули вищу освіту (або здобуваєте)?

Згідно із даними Реєстру Мін’юсту Ви вже виконуєте обов’язки директора КУ Сумської обласної ради Конотопський дитячий будинок-інтернат. Чиїм наказом Вас призначено в.о. директора? І звідки Ви дізнались про вакансію директора, адже відповідно до Ваших декларацій за 2016 і 2017 роки Ви тимчасово ніде не працювали.

Чому у Ваших деклараціях за 2016 і 2017 роки не зазначено, що Ви до 10.10.2017 року були керівником Конотопської районної партійної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода»?

Відповідно до Ваших декларацій за 2016 і 2017 рік ані Ви, ані Ваш чоловік не отримували жодних доходів, і при цьому розмір грошових активів Вашого чоловіка – 40000 грн. – не зменшувався, доходів від продажу рухомого чи нерухомого майна Ваша сім’я теж не декларувала. Тож за рахунок чого Ви жили, сплачували комунальні послуги і т. д.?

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: