«Сумигаз» оскаржує заборону НКРЕКП здійснювати донарахування споживачам

17.02.2019

Мова йде про  заборону здійснювати в платіжках за газ побутовим споживачам донарахування за приведення обсягів спожитого газу до стандартних умов, яку видала Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Згідно з даними реєстру судових рішень, «Сумигаз» звернувся з позовами до Окружного адміністративного суду Києва з проханням визнати протиправними та нечинними відповідні постанови НКРЕКУ про заборону наводити обсяги спожитого газу до стандартних умов.

Окрім «Сумигазу» подібні позови подали “Волиньгаз”, “Закарпатгаз”, “Миколаївгаз”, “Дніпрогаз”, “Криворіжгаз”, “Івано-Франківськгаз”, “Тисменицягаз”, “Чернігівгаз”, “Запоріжгаз” та інші. Я

Як вже повідомлялося, НКРЕКП 23 листопада 2018 року винесла ряд рішень, якими заборонила операторам ГРС здійснювати донарахування в платіжках за газ, що виникли в результаті приведення його обсягів до стандартних умов. Однак оператори ГРС, ігноруючи рішення комісії, продовжували здійснювати відповідні донарахування. На початку січня 2019 року комісія звернулася до Державної регуляторної службі із запитом про дозвіл на проведення позапланової перевірки операторів ГРС. Дане звернення НКРЕКП Державна регуляторна служба планує розглянути на засіданні експертно-апеляційної ради, призначеного на 18 лютого.

А днями, нагадаємо, з’явилась інформація, що в офісі ПАТ «Сумигаз» правоохоронні органи проводять обшук.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: