На Роменщині пильний пенсіонер затримав злодія

19.02.2019

Подія сталася в Роменському районі. До чергової частини поліції зателефонував житель с. Сміле і повідомив, що затримав чоловіка, який намагався скоїти крадіжку з будинку.

Поліцейським, які прибули за викликом, 53-річний заявник передав зловмисника «з рук в руки». Затриманим виявився 34-річний раніше судимий за крадіжки, мешканець міста. Від будь-яких пояснень відмовився. Натомість сам пенсіонер пояснив, чому затримав цю людину. Вдень він прийшов до сусідського будинку. На вхідних дверях побачив пошкодження, характерні для злому. В будинку панував безлад: речі скрізь були розкидані. В одній з кімнат побачив незнайомця і поцікавився, що він тут робить. У відповідь чоловік почав мовчки виходити з будинку. Це і викликало підозри.

Під час подальшої перевірки правоохоронцям вдалося встановити, що зловмисник на власному авто приїхав до села. Переконавшись, що власників вдома не має, проник до будинку, зламавши дверний замок .

Слідчі кваліфікували дану подію за частиною ч.3 ст.15 та ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (незакінчений замах на вчинення крадіжки, поєднаної з проникненням у житло чи інше приміщення громадян). Покаранням за скоєне може стати позбавлення волі на строк до шести років. Поліцейські перевіряють затриманого до скоєння аналогічних злочинів в районі, а спостережливому пенсіонеру дякують за небайдужість і громадянську позицію.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: