Торговий кіоск оштрафували на 22 тисячі

19.02.2019

Спеціалістами Шосткинського міськрайонного Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області було проведено позапланову перевірку суб’єкта господарювання що здійснює реалізацію харчових продуктів на ринку в м. Шостка. Були виявлені суттєві порушення діючого законодавства, зокрема ряд порушень гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, що створювали загрозу життю та здоров’ю громадян. Так, торгівельний кіоск знаходиться у неналежному санітарному стані, не ведеться ефективна боротьба зі шкідниками, не забезпечується належний захист харчових продуктів від забруднення на всіх стадіях їх обігу.

На підставі матеріалів перевірки щодо зазначеного суб’єкта господарювання та складеного протоколу першим заступником начальника Головного управління Євгеном Лазоренком було винесено постанову про застосування штрафу в розмірі 22 338 гривень.

Не погодившись з даною постановою, суб’єкт господарювання оскаржив її до Сумського окружного адміністративного суду, залучивши до розгляду даної справи адвоката.

Начальником відділу правового забезпечення була проаналізована позовна заява та подані заперечення, які ґрунтувалися на судовій практиці Верховного Суду України. За результатами розгляду справи суд відмовив у задоволенні позовних вимог суб’єкту господарювання, визнавши законними проведену перевірку та застосовані штрафні санкції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: