Головного «тюремного» лікаря Сумщини судять за «липові» довідки арештованим

20.02.2019

Сьогодні, 20 лютого, суддя Ковпаківського райсуду Сум Ольга Катрич призначила до судового розгляду справу за обвинуваченням начальника філії Центру охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України в Сумській області Олексія Шевченка у систематичному отриманні хабарів за довідки арештованим.

Так, слідством установлено, що 3 вересня минулого року обвинуваченого по мобільному попросили за 200 гривень забезпечити зняття особи з етапування до суду Полтави. Обвинувачений погодився на таку пропозицію та поставив діагноз «гостра інфекція дихальних шляхів».

Як зазначає прокуратура, не зупиняючись на вчиненому, 4 вересня Олексій Шевченко прийняв ще одну пропозицію неправомірної вигоди. На цей раз йому подзвонив арештований і попросив  з проханням забезпечити зняття його з етапування до Апеляційного суду Сумської області. Начальник філії Центру охорони здоров’я прийняв таку пропозицію і поставив арештованому діагноз «гіпертонічний криз неясного генезу».

За вказаними фактами 27 листопада прокуратура повідомила Олексію Шевченку про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, 3 ст.368 КК України.

Сьогодні, 20 лютого, суддя Катрич визнала обвинувальний акт стосовно Олексія Шевченка таким, що відповідає нормам закону, і призначила справу до судового розгляду на 26 лютого на 10.30.

Якщо вину Олексія Шевченка визнають, йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: