У Глухові — масове отруєння у ліцеї-інтернаті

20.02.2019

19 лютого класи елітного навчального закладу, розташованого в Глухові, були практично порожніми: учнів повально скосила блювота, нудота, болі в животі і алергічний висип. Все почалося у ніч з вівторка на середу, коли кільком дітям, які ночували в інтернаті, стало погано. Довелося навіть швидку допомогу викликати.

Вранці масштаби проблеми збільшилися в рази: багато учнів взагалі не прийшли в школу, вночі їм було погано. Наприклад, в 4-му класі були відсутні 16 дітей. А ті, які все ж з’явилися на заняття, потребували термінової медичної допомоги. Їх помістили в ізолятор. Але незабаром з’являлися нові й нові жертви недуги, і учнів клали у спальний корпус, так як ізолятор швидко опинився переповненим.

Багатьох дітей відпустили по домівках. У середу епіцентром подій інтернату — ліцею став медпункт: вся увага колективу і керівництва зосередилося саме на ньому, адже туди постійно прибували хлопчики і дівчатка зі скаргами на болі в животі, нудоту, блювоту, слабкість, запаморочення і висип.

Як з’ясувалося, діти стали хворіти після вечері, яку вони взяли напередодні в шкільній їдальні. Підопічних елітного закладу годували оселедцем і мандаринами.

Що саме стало причиною масового отруєння — поки невідомо.

http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: