Сумські науковці виготовили нові види їстівного посуду

21.02.2019

Команда науковців Сумського національного аграрного університету вдосконалила їстівний посуд від FoodBIOPack. Тепер у них є навіть чашечки для еспресо та їстівні соломинки, які витримують холодні та гарячі напої.

«Ми тут трохи вдосконалили наш їстівний посуд та столові прилади, які витримують окроп та залишаються міцними протягом тривалого часу. Наш посуд тепер однорідний за кольором, без здуття, а також має більш привабливий зовнішній вигляд. У асортименті з’явилися маленькі чашечки для кави еспресо об’ємом 50 мл та соломинки. Зараз це лише прототипи, але як майбутня нова лінійка від FoodBIOPack вони можуть мати продовження», – пишуть науковці.

Розробники їстівного посуду говорять, що вдосконалені столові прибори не потребують покриття із айсінгу або термостійкого шоколаду, бо зроблені за спеціальною рецептурою та технологією.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
24.11.2025 9-річна дитина поранена під час чергової атаки дронів на Суми: місто знову в темряві
24.11.2025 На Сумщині росіяни застосували новий вид особливо безжальних мін, схожих на сигарети
24.11.2025 Суми знову без води: півміста на сухому пайку, графіки подачі повертаються
24.11.2025 «Світло буде — але не всім і не завжди»: Сумчан попередили про нові годинні відключення 25 листопада
24.11.2025 Б’ють по тим, хто рятує: у Сумах ворог прицільно знищив пожежний автомобіль
24.11.2025 У Сумах терміново відкривають Пункти незламності через удар по енергетиці

Коментарі: