У Сумах стартували безкоштовні курси з вивчення української мови

21.02.2019

У Сумах стартували безкоштовні курси української мови для дорослих. Перше заняття відбулось 20 лютого, у Палаці дітей та юнацтва. На нього прийшли близько вісімдесяти бажаючих вивчати українську. Серед них –Людмила Павленко. Жінка працює у закладі дошкільної освіти, планує підтягнути власні знання з граматики та орфографії: «В силу своєї професії зрозуміла, що необхідно все ж таки більш досконало володіти українською мовою».

Анна Власенко планує відвідувати всі заняття курсу — бажає вдосконалити розмовну мову. Свої знання з української оцінює так:»Я зрозуміла, що я її взагалі не знаю»

Викладатимуть українську 7 вчителів зі шкіл міста. Вивчатимуть граматику, фразеологію, лексикологію, орфоепію. Остаточну програму скаладатимуть відповідно до запитів слухачів курсу.

«Ми розробили анкетку, у якій слухачі цих курсів оберуть ті теми, які цікавлять їх. І ми потім підлаштуємось під те, що цікавить відвідувачів», — говорить вчитель української мови Тетяна Панченко,

Відбуватимуться уроки української щосереди, впродовж трьох місяців. Приходити можна без попереднього запису. Кожен урок триватиме півтори години.

https://sm.suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: