Фарс чи передвиборчий піар: по перерахунку пенсій з 1 березня не прийнято жодного рішення

21.02.2019

«Незважаючи на те, що уряд рапортує про покращення життя, мільйони українських пенсіонерів опинилися за межею абсолютної бідності», — зазначає голова фракції Опозиційного блоку в Сумській обласній раді Олександр Стрельченко.

З 2008 року не проводився перерахунок пенсій для 80 тисяч пенсіонерів-держслужбовців, а майже 500 тисяч військових пенсіонерів, які кілька років добивалися перерахунку виплат, тепер отримують пенсію в розстрочку, що абсолютно суперечить законодавству України.

Опозиціонер наголошує, що наразі уряд звітує про підвищення пенсій з 1 березня на 17%, але й досі не прийнято жодного рішення про порядок цього перерахунку.

«Давайте говорити мовою цифр: на одного працюючого українця припадає один пенсіонер, – пояснює Олександр Стрельченко. – Середня зарплата в Україні – 7 тисяч грн. Відрахування єдиного соціального податку, куди входить і пенсійний фонд, – 18%. Виходить, що одна працююча людина відраховує пенсіонеру 1200 грн. Порахуйте, скільки людей працює в тіні, скільки отримує гроші в конверті, скільки виїхало за кордон. Отримуємо величезний дефіцит пенсійного фонду. Тобто підвищення пенсій, додам – саме перед виборами, можливе лише за рахунок коштів МВФ».

Олександр Стрельченко нагадує, що саме опозиціонери у Верховній Раді неодноразово порушували питання перерахунку пенсій військовим пенсіонерам і нарешті досягли свого. Вносили законопроект про скасування негативних положень пенсійної реформи. Утім, останні ініціативи, через небажання влади дослухатися до опозиціонерів, так і залишилися на папері.

«У той час, коли пенсії українців у рази менші, ніж в ЄС, і майже 50% пенсіонерів – жебраки в своїй країні, нинішня влада повністю відірвана від реальності та не готова вирішувати проблеми своїх громадян. Керівництво країни повинне зробити все можливе, щоб підняти заробітну плату співвітчизникам. Аби реалізувати це, необхідно активно працювати в напрямку відновлення економіки і створення нових робочих місць. Але цього не відбувається. Я впевнений, що на чергових президентських виборах народ дасть справедливу оцінку цій владі», — резюмував Олександр Стрельченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: