На Сумщині директор товариства відремонтував дороги зі збитками для бюджету у 760 тисяч гривень

21.02.2019

Працівниками управління захисту економіки в Сумській області Нацполіції за процесуального керівництва Конотопської місцевої прокуратури задокументовано злочинну діяльність посадової особи товариства з обмеженою відповідальністю під час здійснення ремонту доріг за бюджетні кошти.

Так, комерційна структура здійснювала ремонт доріг за бюджетні кошти. З метою привласнення бюджетних коштів до актів виконаних робіт було внесено завідомо неправдиві відомості, а саме завищено обсяг та вартість робіт. Роботи були виконані, але у значно меншому обсязі.

Даний факт підтверджується відповідними висновками актів перевірок та експертиз.

Так, в актах приймання виконаних будівельних робіт зазначена сума в 1,4 мільйони гривень, проте, відповідно до експертиз їх фактична вартість — 648 тисячі гривень.

Сума привласнених вказаною особою коштів понад 760 тисяч гривень.

Сьогодні, 21 лютого, керівникові товариства повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Підозрюваній особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: