Генпрокурор прокоментував інцидент із сумським офісом БПП

22.02.2019

Луценко пояснив підстави для затримання підозрюваних у підкупі виборців.

Підставою для обшуку підозрюваних у підкупі виборців перед виборами 2019 є рішення суду, а для затримання — факт підкупу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар генпрокурора Юрія Луценка в Facebook.

За словами Луценка, на нараді силовикам донесли положення про те, що підозрюваних у підкупі можна обшукувати тільки за рішенням суду, а затримувати — при здійсненні самого підкупу виборців. «Затримання, а тим більше в наручниках — банальне залякування. Що є перевищенням повноважень», — прокоментував Луценко інцидент в Сумах.

Нагадаємо, у Сумах поліція затримала двох співробітників виборчого штабу Петра Порошенка за підозрою в підкупі виборців. У той же час прокуратура запідозрила поліцейських у перевищенні своїх повноважень. Пізніше стало відомо, що в ГУНП в Сумській області призначили службове розслідування. Також у поліції додали, що у одного із затриманих при собі виявили травматичний пістолет. Крім того, повідомлялося, що на підозрюваних наділи наручники, щоб убезпечити жителів міста від можливої ​​загрози збройних чоловіків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: