Водія сміттєвозу «А-Муссон» оштрафували за ДТП із тролейбусом

22.02.2019

Як уже повідомляли «Сумські дебати», вранці 21 лютого на вулиці Харківській сталася ДТП за участі сміттєвоза та тролейбуса.

На місці події патрульні встановили, що керманич автомобіля Ford Cargo під час зміни напрямку руху не надав перевагу в русі тролейбусу, який рухався в попутному напрямку, та допустив із ним зіткнення.

І якщо тролейбус залишився на місці, то керманич сміттєвоза поїхав у невідомому напрямку. Охоронці порядку встановили прикмети зниклого авто та вже через 20 хвилин розшукали його. Як пояснив 47-річний водій сміттєвоза, він просто не відчув удару через габарити транспортного засобу. Також патрульні встановили, що водій не пройшов обов’язковий технічний контроль.

На водія Ford Cargo склали адміністративні матеріали за ст. 124 (вчинення ДТП) КУпАП, ст. 122–4 (залишення місця ДТП) КУпАП та ч. 3 ст. 121 (керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов’язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов) КУпАП. Матеріали будуть направлені до суду.

Санкції даних статей передбачають:

 ст. 124 КУпАП: штраф у розмірі 340 гривень або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року;

 ст. 122–4 КУпАП: штраф у розмірі 255 гривень або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб.

 ч. 3 ст. 121 КУпАП: штраф у розмірі 340 гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: