Очільник Сумщини назвав райони-лідери з децентралізації в області

22.02.2019

Під час звіту за підсумками роботи у 2018 році голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО на засіданні сесії обласної ради, відповідаючи на запитання депутатів, наголосив, що успіхи Сумщини у впровадженні реформи децентралізації – це спільна робота обласної влади, Сумського центру розвитку місцевого самоврядування,  Офісу реформ у Сумському регіональному відділенні Асоціації міст України та представників громад на місцях.

За словами Миколи Клочка, у загальному рейтингу областей щодо формування спроможних громад, який поданий у Моніторингу процесу децентралізації, станом на 10 лютого Сумська область посіла 7 місце. Також наш регіон другий в Україні за показником «Покриття території перспективними планами», а восьмий за кількістю міст обласного значення, де відбулось приєднання населених пунктів.

«Серед лідерів в області щодо охоплення площі району об’єднаними територіальними громадами я хочу назвати Охтирський район (86%), Недригайлівський (83%), Путивльський (82%), Краснопільський (73%) і Білопільський райони (70%), – зазначив голова облдержадміністрації. – Я дякую за роботу в цьому напрямі й депутатам обласної ради, які долучалися до роботи зі створення громад».

Аутсайдером, за його словами, поки що залишається Лебединський район, де й до сьогодні не створено жодної громади.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: