Дороги, медобладнання, ремонти покрівель НВК: ці та інші питання в ході обласної сесії порушив Володимир Пилипейко

22.02.2019

Одним із найактивніших депутатів на сьогоднішньому пленарному засіданні сесії Сумської обласної ради у рамках депутатських запитів став Володимир Пилипейко.

Він порушив три важливих проблеми, що стосуються Шостки та Шосткинського району.

Одна з них – ремонт дорожнього покриття автомобільних доріг за напрямками Шостка-Зноб-Новгородське-Середино-Буда протяжністю 40 км та Каліївка-Глазове-Кривоносівка.

«Ремонт цих ділянок дороги не здійснювався близько 13 років, а фінансування ремонту доріг державного значення з місцевого бюджету не перекриває потреби малонаселених районів, у тому числі Шосткинському, — зазначив депутат. — Смішно сказати, але у минулому році за напрямком Каліївка-Глазове-Кривоносівка було проведено капітальний ремонт лише 240 метрів дороги із існуючих 10 км до центру села».

Інший запит Володимира Пилипейка стосувався придбання медичного обладнання для Сумського обласного лабораторного центру Міністерства Охорони Здоров’я України. Це – шумомір, вибомір, анализатор спектра АСИСТЕНТ, прилад для вимірювання параметру мікроклімату, орієнтовна вартість яких складає 150 тис грн.

«У нашому місті на даний час працює два підприємства – ПАТ Фармак, та ТОВ Фармхім, які протягом тривалого часу забруднюють атмосферу. Жителі міста скаржаться на те, що в повітрі специфічний запах, який дратує дихальні шляхи та викликає нудоту і запаморочення. Саме тому закупівля вищевказаних приладів так необхідна мешканцям нашого міста для попередження ризиків для здоров’я», — упевнений депутат.

Серед іншого Володимир Пилипейко попросив депутатів підтримати звернення щодо фінансування з обласного бюджету відновлення покрівлі Богданівської та Клишківської НВК. На ці цілі необхідно 1 млн 674 тис грн..

Усі запити свого колеги депутати підтримали.

Також у ході пленарного засідання сесії обласні обранці проголосували за виділення 750 тисяч грн. на придбання автомобіля для збору твердих побутових відходів у Шостці і за виділення у рамках співфінансування із Шосткинською міською радою 850 тисяч грн. на реконструкцію колектора по вул.Пушкинській. Ці ініціативи проявили депутати від Шостки Микола Войтенко та Володимир Пилипейко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: