«Дуже важливо, що керівництво Сумщини серйозно займається проблемами людей із інвалідністю»

24.02.2019

На цьому наголосив Уповноважений Президента України з питань прав людей із інвалідністю Валерій СУШКЕВИЧ під час засідання «круглого столу» в облдержадміністрації за участю очільника Сумщини Миколи КЛОЧКА

Валерій Сушкевич говорив із представниками влади та громадськості про проблеми, що сьогодні мають люди з особливими потребами не лише на Сумщині, а й по всій Україні. Зокрема, про необхідність створення безбар’єрного доступу не лише до будівель органів влади, а й до інших приміщень – шкіл, магазинів, готелів тощо, про інформаційну доступність ЗМІ (наявність сурдоперекладачів на місцевих телеканалах), про забезпечення таких людей необхідними технічними і медичними засобами тощо.

«Я знаю не про всі ваші проблеми. І хочу сьогодні діалогу з вами, – говорив він людям із інвалідністю. – Ставте питання, що вас турбують, і я передам їх для подальшого розгляду і вирішення Кабінету Міністрів, народним депутатам, Президенту України».

За словами Миколи Клочка, на сьогодні в області проживає майже 61 тисяча осіб із інвалідністю, майже 3,8 тисячі – діти з інвалідністю. Обласна влада приділяє велику увагу цій категорії населення. З метою створення умов для реабілітації та інтеграції в суспільство осіб з інвалідністю на Сумщині діє Обласна комплексна програма соціального захисту населення на 2017-2021 роки, реалізується Обласний план заходів щодо забезпечення безбар’єрного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житла, соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на 2016-2020 роки. Крім того, при облдержадміністрації діє координаційна рада, учасники якої збираються для вирішення проблем осіб із особливими потребами.

«Люди із інвалідністю отримують медичну допомогу, послуги із оздоровлення та реабілітації. У цілому по області на отримання пільгових медикаментів профінансовано понад 48 мільйонів  гривень, – повідомив голова облдержадміністрації. – Займаємося ми і працевлаштуванням людей цієї категорії. За сприяння Служби зайнятості протягом року працевлаштовано 355 осіб. В області на приміських та міських автобусних маршрутах загального користування 169 транспортних засобів, що пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю. Це, звісно, недостатньо, але ми працюємо над цим питанням. У містах Конотоп, Суми та Шостка діє спеціалізована служба таксі для обслуговування осіб з інвалідністю».

Очільник області закликав усіх учасників цього засідання до конструктивної роботи, продуктивної дискусії, спрямованої на пошук реальних шляхів вирішення існуючих проблем людей з особливими потребами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: