Маленька дівчинка із рідкісною хворобою страждає від нещадного болю

24.02.2019

Журналіст Стас Прасок  просить усіх небайдужих людей допомогти в лікуванні  малесенької дівчинки Софійки з Тростянця, яка має дуже рідкісну хворобу. Пост-заклик він опублікував у Фейсбуці:

«Крихітка-тростянчанка  народилась у серпні минулого року – на другий день після Дня незалежності України. Оскільки вагітність була проблемною, то мамі Ліні довелось народжувати дівчинку не у рідному Тростянці, а у Харківському перинатальному центрі №4.

Малятко з’явилось на світ з переліком невтішних діагнозів: вроджена бульозна іхтізоформна еритродермія Q80, затримка фізичного розвитку, перинатально-гіпопсичне ураження ЦНС (Центральної нервової системи), диспластична кардіопатія, імуно-дефіцитний стан.

Ця не по-дитячому болісна хвороба (іхтіоз – «риб’яча луска» на шкірі) є важкою і трапляється надзвичайно рідко: тіло дитини вкрито тонкою, сухою плівкою, яка швидко перетворюється на великі лусочки. Шкіра дитини червоного кольору і постійно лущиться, завдаючи нещадного болю маляті.

Мама Софійки, Ліна Лубенцова, не впадає у відчай і мужньо бореться за життя донечки. У молодої сім’ї не вистачає коштів на вартісні медичні препарати. Bioderma (крем), Topialyse (SVR), Eucerin, Бепатнет, Пантенол (крем)… Аби придбати лише цей набір ліків щомісяця потрібно близько 12 тисяч гривень. Ця сума є не підйомною для родини.

Лікарі радять батькам везти Софійку у ізраїльську клініку, в якій безпосередньо займаються лікування таких пацієнтів. Але для цього потрібно дуже багато грошей – 40 тисяч євро, а це більше ніж 1,2 млн. гривень! Звісно, самотужки батькам дівчинки такої суми не зібрати, та й часу на це зовсім немає – лікування потрібне Софійці терміново! Тож лише від людської небайдужості залежить, чи одужає дівчинка. Не залишаймось осторонь, важливою є кожна гривня, як і щира молитва за здоров’я крихітної Софійки.

Реквізити для допомоги: картка ПриватБанку — 4149 4991 1853 4419. Отримувач коштів – Ліна Валеріївна Лубенцова. Контактний телефон мами-Ліни – 095-805-32-61».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: