Водій «Ланосу» намагався відкупитися від поліцейських

25.02.2019

Близько дев‘ятої ранку до чергової частини звернулися місцеві мешканці з повідомленням про те, що вулицями міста їздить легковик марки «Ланос» чорного кольору, водій якого перебуває у явно неадекватному стані, оскільки нехтує не лише правилами дорожнього руху, а й просто здоровим глуздом, і його поведінка несе неабияку загрозу життю та здоров’ю оточуючих людей.

Інспектори сектору швидкого реагування Роменського відділу поліції, які несли служу із забезпечення правопорядку на вулицях міста, побачивши зазначене авто, зупинили його для перевірки. Під час профілактичної бесіди з 36-річним водієм, котрий виявився місцевим жителем, з‘ясувалось, що той перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Відтак, правоохоронці прийняли рішення про направлення чоловіка на відповідне медичне обстеження та складання щодо нього адміністративного протоколу за порушення вимог ст. 130 КУпАН.

Аби уникнути відповідальності, нетверезий чоловік запропонував поліцейським гроші, 6000 гривень, в якості «відкупного». Однак реакція з боку поліцейських для нього виявилась більш ніж неочікуваною: інспектори викликали на місце події слідчо-оперативну групу поліції, яка зафіксувала факт пропозиції неправомірної вигоди.

Наразі слідчі вже відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Тепер водію доведеться відповідати за порушення одразу двох норм чинного законодавства. І якщо керування автівкою у нетверезому стані обійдеться йому у сплату чималого штрафу, то надання неправомірної вигоди службовій особі може коштувати йому до позбавлення волі строком до 4 років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: