ТОВ «ЕНЕРА СУМИ» відповіла на актуальні питання споживачів

25.02.2019

Більше 80% відсотків споживачів отримали рахунки за спожиту в січні електроенергію. Платіжки тепер доставляють не контролери, а листоноші ПАТ «Укрпошта». Про це під час позачергового засідання виконкому Сумської міськради повідомила директор ТОВ «ЕНЕРА СУМИ» Ірина Лошак.

– Що нового у рахунках ТОВ «ЕНЕРА СУМИ?

Зовнішній вигляд рахунку майже не змінився. Новий постачальник електроенергії подбав про те, щоб максимально зберегти звичний формат платіжок.

Особові рахунки залишилися такими ж, як і в ПАТ «Сумиобленерго», а реквізити постачальника – нові. Коли Ви обираєте ТОВ «ЕНЕРА СУМИ» при оплаті у банках, платіжних терміналах або через інтернет, ці дані відображаються автоматично.

«Окремим рядком тепер вказана вартість розподілу електроенергії. Вона входить до загальної суми. На вимогу Закону України «Про житлово-комунальної послуги» у платіжках додана графа штрафних санкцій, але в розрахунках вона не задіяна», – наголосила Ірина Лошак.

У нижній частині рахунку надана інформація щодо частки кожного джерела енергії у загальній структурі обсягу купленої електричної енергії за обсягом виробництва та вартості у 2018 році.

Один раз у рік постачальник розміщує ці дані на виконання Постанови НКРЕКП від 30. 05. 2013 № 642 «Про підвищення якості обслуговування споживачів електричної енергії».

– Чому в рахунках не відображені пільги і зекономлена субсидія?

Через технічний збій у програмі в платіжках за спожиту в січні електроенергію не відображені пільги.

«Фахівці постачальної компанії вже вносять зміни і проводять перерахунок. У платіжках, які споживачі отримають в березні, буде вказана сума з урахуванням пільг за 2 місяці», – запевнила директор ТОВ «ЕНЕРА СУМИ» Ірина Лошак.

Споживачі можуть самостійно визначити, скільки вони повинні заплатити за січень і перерахувати саме цю суму, а не ту, яка зазначена в платіжці. При цьому жодних штрафних санкцій постачальник не застосовуватиме.

Перерахунок зекономленої субсидії на рахунок ТОВ «ЕНЕРА СУМИ» не передбачений законодавством.

– Які є способи оплати рахунків за спожиту електроенергію?

Як і раніше, за спожиту електроенергію можна платити у касах банків (перелік установ можна знайти на нашому сайті в розділі «Оплата»), у поштових відділеннях та онлайн.

Якщо з якихось причин споживач не отримав платіжку або загубив її, він може сплатити за електроенергію без паперового документа. Треба лише знати свій особовий рахунок і вказати його при оплаті. Сума до сплати, рекомендований платіж і «Разом» (сума до сплати + рекомендований платіж) відображаються автоматично.

– Що буде із рекомендованим платежем?

Якщо Ви сплачували попередньому постачальнику рекомендований платіж,  підстав для хвилювання немає: у грудні 2018 року за заявами споживачів ПАТ «Сумиобленерго» перерахувало кошти на рахунок зі спеціальним режимом використання ТОВ «ЕНЕРА СУМИ». Такі бланки отримали усі споживачі електричної енергії в Сумській області.

«Наразі з 29 мільйонів гривень кредиторської заборгованості ПАТ «Сумиобленерго» перерахувало на рахунки ТОВ «ЕНЕРА СУМИ» 20 мільйонів гривень. Ті, хто ще не повернув підписану заяву, можуть принести її у найближчу філію ПАТ «Сумиобленерго»», – повідомила директор ТОВ «ЕНЕРА СУМИ» Ірина Лошак.

Треба обов’язково подати заяву, адже без згоди споживача кошти не надійдуть на рахунок ТОВ «ЕНЕРА СУМИ».

– Куди передавати показники лічильника електроенергії?

Покази лічильника електроенергії потрібно передавати з 1 по 5 число кожного місяця. Приймає їх, як і раніше, ПАТ «Сумиобленерго».

Залишились питання – звертайтеся за роз’ясненням до Центрів обслуговування клієнтів. З 1 січня вони працюють у кожному районі області.

У Сумах Вас проконсультують за адресою: вул. Реміснича, 35. Прийом проходить без перерви з понеділка по п’ятницю з 7:30 до 18:00, а також у суботу з 7:30 до 16:00. Також можна зателефонувати до кол-центру за номером (0542) 77-99-00 або особисто звернутися до директора ТОВ «ЕНЕРА СУМИ». Прийом громадян проходить щовівторка, з 15:00 до 16:00. А вже найближчим часом з’явиться можливість переглядати інформацію по Вашому рахунку в особистому кабінеті. Його допрацюють і Ви зможете зареєструватися, отримувати платіжки в електронному вигляді та оплачувати їх онлайн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону

Коментарі: