У справі про загибель сумської студентки допитали заммера

26.02.2019

Вчора, 25 лютого, відбулося судове засідання у справі про загибель 17-річної дівчини під колесами троллейбуса. В якості свідка допитали першого заступника Сумського міського голови Володимира Войтенка.

«Я тоді виїжджав на місце трагедії. Мені відомо зі слів свідків, що дівчина бігла, щоб встигнути на тролейбус, та стукала руками по дверях. Тоді вона послизнулася, але водій почав рух, не побачивши її. Я вважаю, що це був ряд трагічних обставин, які й призвели до смерті дівчини», – зазначив Володимир Войтенко. «Хто це Вам взагалі таке сказав, що моя дочка за тролейбусом бігла? Усі знають, що вона в нього зайшла»,  – заперечила мати загиблої.

Нагадаємо, подія трапилася 9 лютого 2016 року на проспекті М. Лушпи напроти ТРЦ «Лавина». У ході слідства було встановлено, що водій керував технічно справним тролейбусом та при посадці пасажирів знехтував правилами дорожнього руху, заходами безпеки та розпочав рух транспорту з неповністю зачиненими дверима. Через це в тролейбусі спрацювала «функція реверсу», при якій двері автоматично відкрилися й дівчина випала з транспорту. Тоді вона потрапила під колесо та отримала травми голови несумісні з життям.

Володимир Войтенко в свою чергу заявив, що знає ситуацію з чужих слів та попросив вибачення. Крім того, він зазначив, що того року випала дуже велика кількість опадів і, на його думку, жодне підприємство не могло тоді справитися з таким обсягом роботи по очищенню.

Також, за його словами, у той час очолювана ним комісія у складі посадових осіб міськради визначила, що офіційної тролейбусної зупинки на тому місці не повинно бути.

Судовий розгляд відклали з необхідністю виклику інших свідків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: