Прокуратура опублікувла аудіозапис розмови заявниці на агітаторів БПП

26.02.2019

Громадянка Ш. 21 лютого 2019 року зателефонувала на лінію «102» і повідомила про нібито підкуп виборців, що відбувається в приміщенні по пр. Курський, 127. Щоб уточнити деталі, оператор передзвонила заявниці:

— Скажіть, будь ласка, це на вулиці роздають кошти чи носять в будинок?

— Так, дєвушка, більше нічого не буду казать!

— За якого кандидата?

— Не можу!

— І суму?

— Не можу!

— А звідки тоді у вас така інформація?

— Всьо, дєвушка, я вам не дзвонила!

(Аудіозапис розмови  — за посиланням).

Попри те, що громадянка Ш. повідомила, що не може нічого сказати, на місце події прибуло 9 співробітників поліції.

Будь-яких ознак вчинення кримінального чи адміністративного правопорушення працівниками поліції за вказаною адресою не виявлено та не зафіксовано. Попри це, начальник сектору Сумського ВП, який входив до складу слідчо-оперативної групи, віддав незаконний наказ щодо застосування до двох присутніх у приміщенні осіб, фізичної сили, їх затримання та доставлення до відділу поліції. Під час доставлення працівниками патрульної поліції на одного з них були одягнуті кайданки.

Як вже повідомлялось раніше, 23 лютого 2019 року, начальникові сектору Сумського ВП ГУ НП в Сумській області, який віддав незаконний наказ про затримання і доставлення до відділу поліції двох осіб, вручено повідомлення про підозру. На даний час вирішується питання про відсторонення його від займаної посади, а також передачу матеріалів кримінального провадження до Державного бюро розслідувань.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 365 (умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, що супроводжувалися насильством та застосуванням спеціальних засобів) КК України.

Зі своєї сторони начальник ГУ НП у Сумській області Микола Лушпієнко висловив сподівання, що правова оцінка діям працівників поліції буде дана правильно, неупереджено та обʼєктивно.

«Ми будемо захищати кожного працівника поліції, хто відданий присязі і чесно виконує свої службові обовʼязки», — заявив він.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: