Сумська школа може лишитися без даху

26.02.2019

Управління освіти Сумської міськради просить депутатів терміново виділити гроші на ремонт даху в школі №9, яка сьогодні в аварійному стані.

Через постійні перепади температури на покрівельному покритті весь час утворюється шар льоду, що призвело до руйнування покриття і протіканню покрівлі. Найцікавіше, що про проблему з цим дахом у 9-й школі міському керівництву давно відомо, тому її внесли до програми підвищення енергоефективності в бюджетній сфері на 2017-2019 роки, яка буде реалізовуватися за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку і передбачає повну термомодернізацію будівлі школи, включаючи капремонт даху.

Але проблема в тому, що реалізація цього проекту сьогодні знаходиться на етапі проектування, а безпосередньо виконання робіт заплановано на 2020 рік. Проблема ж із протіканням даху в 9-й школі вже зараз досягла критичної точки і потребує термінового вирішення. Тому профільне управління просить виділити 190 тис. грнн а ремонт даху в цьому році, інакше ситуація може скластися таким чином, що в наступному ремонтувати вже буде нічого.

Найближчим часом планово-бюджетна депутатська комісія міськради повинна розглянути це питання на окремому засіданні, яке скликається спеціально з проблем закладів освіти, і в основному — як раз по дахах у школах і дитсадках.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: