Сумчанка у 83 роки зійшла на Говерлу

26.02.2019

23 лютого сумчанці Ганні Леонідівні Макрідіній виповнилося 100 років. Секретом свого довголіття вона охоче поділилася з журналістами.

Ганна Леонідівна народилась у Сумах у 1919 році. Закінчивши школу, пішла вчитися до Харківського хіміко-технологічного інституту. Пережила і голодомор, і Другу світову. Донька музиканта, маючи вищу технічну освіту, після війни вступила до Львівської консерваторії та у 1952 році стала професійним музикантом, педагогом.

Окрім музики, захоплювалась альпінізмом. Піднімалася на вершини Кавказу і Карпат. У 2002-му у віці 83 років здійснила сходження на Говерлу.

Ще одна пристрасть – малювання. Ним захопилась після смерті чоловіка, і нині стіни її квартири прикрашають написані нею пейзажі та натюрморти. Але, коли кілька років тому втратила зір, малювання як і музиціювання, довелось полишити. А загалом вона при доброму здоров’ї та добрій пам’яті.

Життя було цікаве і важке, а вистояти допомагали рідні та друзі, каже ювілярка. Щодо секрету її довголіття, то він полягає не у правильному  харчуванні або фізичних навантаженнях, вважає Ганна Леонідівна, а у вмінні оточувати себе тільки хорошими людьми. «Секрет мого довголіття і позитивного мислення – у хороших людях, які зустрічалися на моєму шляху. А всі мої знайомі – тільки хороші й оптимістичні люди», — говорить ювілярка.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: