На Сумщині змінили 24 членів ОВК за п’ять днів

26.02.2019

ЦВК внесла зміни в складі окружних виборчих комісій на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року. Зокрема, достроково припинено повноваження 24 членів окружних виборчих комісій Сумської області, замість них затверджені інші кандидатури.

Перші кадрові зміни в складі ОВК Центральна виборча комісія внесла 20 лютого. Достроково припинено повноваження 7 членів комісій. Зазнали кадрових змін усі ОВК Сумщини: замінено по 1 представнику в кожній з цих комісій.

Зокрема, достроково припинені повноваження голови ОВК ТВО №158 Тетяни Щигло, від кандидата на пост Президента України Андрія Новака. Головою цієї комісії призначено Олександра Москаленка, 1977 року.

У ОВК ТВО №157 ЦВК достроково припинила повноваження Катерини Крапивної, від кандидата на пост Президента України Юрія Тимошенка. Замість неї до складу комісії включено Ольгу Одінцову,  1960 року народження. За даними ресурсу ОПОРИ tvk.oporaua.org, у 2012 році під час виборів народних депутатів України Ольга Одінцова була головою ОВК від фракції Партії регіонів, а на місцевих виборах у 2015 році працювала заступником голови комісії від Політичної Партії «Опозиційний блок».

У ОВК ТВО №159 припинено повноваження Миколи Буца, від кандидата на пост Президента України Олександра Данилюка. Замість нього в комісії працюватиме Тетяна Лазарєва, 1974 року народження. На місцевих виборах 2015 року була членом комісії від політичної партії «Об’єднання «Самопоміч». Замість Михайла Харечка, від кандидата на пост Президента України Юрія Тимошенка, до складу комісії включено Анатолія Мироненка, 1962 року народження.

У ОВК ТВО№160 відтепер працюватиме Володимир Лизун, від кандидата на пост Президента України Юрія Тимошенка. У 2012 році на виборах народних депутатів України Володимир Лизун працював головою окружної виборчої комісії від політичної партії «Молодь до ВЛАДИ». Обов’язки Руслана Галкіна, який був членом цієї комісії донедавна, достроково припинені.

ОВК ТВО №161: припинені повноваження Павла Лебідя, від кандидата на пост Президента України Олександра Данилюка. До складу комісії включено Олега Картавого, 1971 року народження. А в ОВК ТВО №162 замість Володимира Янківського, представника від Юрія Тимошенка, працюватиме Наталія Дюкарєва, 1975 року народження.

21 лютого ще двоє представників ОВК – ТВО №159 та №161 – припинили повноваження. Серед них – заступник голови комісії ТВО №159  від кандидата Віталія Скоцика Андрій Андрійчук.  До складу цієї комісії включено та призначено заступником голови цієї комісії Володимира Василенка, 1988 року народження. А в ОВК №161 замість секретаря комісії Ірини Новак, від кандидата на пост Президента України Ігоря Шевченка, працюватиме Павло Матвієнко, 1962 року народження. Під час місцевих виборів 2015 року він був представником у комісії від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

22 лютого ЦВК достроково припинила повноваження ще 13 членів  ОВК Сумщини. Призначено нових представників.

Так, припинено повноваження заступника голови окружної виборчої комісії територіального виборчого округу №157 Руслана Гіля, від кандидата на пост Президента України Віталія Купрія. Тепер ці обов’язки виконуватиме Ольга Рахманова, 1985 року народження – представниця від цього ж кандидата .

Замість Євгенія Гадзовського, від кандидата Віталія Скоцика, в цій ОВК працюватиме Юрій Мишко, 1983 року народження – від кандидата на пост Президента України Віталія Скоцика — йдеться у додатку до Поставнови ЦВК №375.

Є зміни і у складі ОВК ТВО №158: достроково припинені повноваження члена комісії Володимира Волкова, від кандидата на пост Президента України Скоцика В.Є. Представником кандидата в комісії затверджено Марину Номировську, 1973 року народження. Замість  Володимира Єрьоменка, від кандидата на пост Президента України Юрія Тимошенка до складу комісії включено Наталію Циганок, 1967 року народження.

Зазнала кадрових змін ОВК ТВО №159. Достроково припинені повноваження  Ольги Піддубної, 1955 року народження – від кандидата на пост Президента України Смешка І.П. Замість неї працюватиме в комісії Сергій Коломін, 1959 року народження, представник від цього ж кандидата.

Достроково припинені повноваження члена ОВК ТВО №160 Валентини Куцевол від кандидата на пост Президента України Віталія Скоцика. До складу комісії Тетяну Пономаренко, 1967 року народження. Також достроково завершують роботу у цій комісії Олександр Максименко від кандидата на пост Президента України Ігоря Смешка. Замість нього обов’язки члена комісіївиконуватиме Людмила Сунгрова, 1964 року народження.

Найбільше членів комісії змінилось у ОВК ТВО №161. Припинено повноваження і призначено замість них 4 члени комісії. Зокрема, замість Тетяни Василенко від кандидата на пост Президента України Василя Журавльова до складу комісії включено Олену Дяченко, 1965 року народження. На місцевих виборах 2015 року вона була членом комісії від  політичної партії «Народний фронт».

Замість Тетяни Кривулі, представниці від кандидата на пост Президента України Юрія Тимошенка, в комісії працюватиме Лариса Шевченко, 1970 року народження. Під час місцевих виборів 2015 року працювала членом комісії від політичної партії «Народний фронт». Також припинені повноваження Станіслава Мазура від кандидата на пост Президента України Сергія Капліна.  Затверджено кандидатуру Анатолія Білика, 1949 року народження. Під час виборів Президента України 2010 року був головою комісії від Юлії Тимошенко. Замість Анни Овчинки, від кандидата на пост Президента України Віталія Скоцика, до складу комісії включено Катерину Божко, 1965 року народження.

У ОВК ТВО №162 достроково припинили повноваження 2 членів комісії: Марина Коваленко, від кандидата на пост Президента України Сергія Капліна, та Юлія  Ткаченко, від кандидата на пост Президента України Віталія Скоцика. Замість них до складу цієї комісії затверджені кандидатури Марини Грищак, 1982 року народження – від кандидата на пост Президента України Сергія Капліна та Наталії Міронової, 1968 року народження – від кандидата на пост Президента України Віталія Скоцика.

У понеділок, 25 лютого, ЦВК замінила ще двох членів ОВК. Замість заступниці голови комісії у ТВО №160, від кандидата на пост Президента України Олександра Мороза Валентини Ярмак. працюватиме Лілія Ладинська.  Достроково припинені повноваження члена комісії ТВО № 162 Ольги Конвисар – від кандидата на пост Президента України Ольги Богомолець. До складу комісії включено Людмилу Гриневську, яка має значний досвід роботи в комісіях під час виборів.

https://www.oporaua.org/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: