Жителя Сумщини побив і пограбував знайомий

26.02.2019

Коли на цілодобову лінію «102» надійшло повідомлення про пограбування, скоєне стосовно жителя Путивля, на місце події негайно виїхали працівники місцевого відділення поліції. Вони з‘ясували: близько опівночі постраждалого побили та відкрито відібрали у нього мобільний телефон та гаманець із грошима в сумі 1100 гривень. Сам чоловік пояснив, що потерпів від рук свого нового знайомого, котрого нещодавно пригощав спиртним у компанії своїх друзів.

Як встановили працівники поліції, ймовірний підозрюваний випадково приєднався до компанії, впізнавши серед інших свою знайому. Його запросили до компанії, пригостили і ще якийсь час він спілкувався з потерпілим, знайомлячись та розмовляючи на різі теми. А потім, коли товариство рушило по домівках, запропонував провести його додому. І спеціально обрав такий шлях, аби йти дворами багатоповерхівок. У першому ж безлюдному місці він сильно відштовхнув від себе потерпілого, а коли той упав, почав наносити удари ногами. Затим обнишпорив у безтямного чоловіка кишені, забрав мобільний телефон та близько 1100 гривень і пішов геть, покинувши на вулиці проти ночі побитого напризволяще.

Оперативникам знадобилось кілька годин, аби встановити перебіг подій, розшукати та затримати зловмисника. Раніше судимий 31-річний житель Путивля своєї причетності до вчинення злочину не заперечував. І розповів, що, побачивши у потерпілого гаманець із грошима, спеціально залишився його проводжати, аби при першій же нагоді відібрати гаманець. Гроші він прогуляв, а мобільний телефон продав невідомому за 300 грн. 

Наразі стосовно підозрюваного поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж), та вирішує питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Мобільний телефон потерпілого вже знайдено та повернуто власнику. Якщо вина молодого чоловіка буде доведена, йому загрожує ув‘язнення строком від 4 до 6 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: