Сумчани тижнями не виходять із квартир через непрацюючі ліфти

26.02.2019

Сумчани, які мешкають у будинку на вулиці Лермонтова, 17, скаржаться на непрацюючі ліфти. У двох під’їздах вони не працюють із 2017 року, інші вимкнули 1 лютого. У всіх підйомників закінчився граничний термін експлуатації – 25 років.

«А нам, інвалідам, що робити? Доки підіймешся, ноги відмовляють, болять… І батьки з візочками, і ми такі старі. Нехай ще світло відключать — і все, ми первісні люди», — говорить жителька будинку.

Важко виходити на прогулянку матусям з візочками та маленькими дітьми. Але ж є люди, які місяцями не можуть вийти з квартири, аби просто подихати свіжим повітрям, адже спуститися з 7-9 поверхів надто важко. А якщо й виходять, то раз на тиждень.

«Хліб купую та їм дня 4, тому що спускатися не можна, розпарю і їм. Куплю хліб, зачерствіє – розпарюю, а що робити, та й по ліки ж треба виходити», — говорить Надія, жителька будинку.

Сумчани хвилюються, що ремонту ліфтів доведеться чекати роками. Але в департаменті інфраструктурі Сумської міськради точну дату ремонту не називають.

«Ну, у нас лише в титулі я бачу 2 під’їзд, це те, що ми вже стократно обстежували. А решта там якщо навіть і відключено, або граничний термін закінчився, це буде вирішено на наступний рік, або при додатковому фінансуванні у другій половині року», — повідомив Віктор Павленко, начальник управління координації та комунікацій департаменту інфраструктури.

sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: