Арбітражного керуючого із Сум затримали за хабар у 650 тисяч грн

26.02.2019

Неправомірну вигоду в 650 тисяч гривень ліквідатор, за версією слідства, вимагав за сприяння продажу майна держпідприємства в Олександрії за заниженою ціною. У переліку зокрема вісім будівель та 11 колісно-транспортних засобів, арбітражним керуючим може бути Євген Корнілов із Сум. Про це повідомляє Україна-Центр.

– Мова йде про «Управління по бурінню технічних свердловин», яке свого часу входило до структури державного холдингу «Олександріявугілля» та займалося розвідувальним бурінням – в Олександрії ж колись видобували буре вугілля. Комплекс, нагадаємо, «добила» приватизація часів першого прем’єрства Тимошенко, коли частина підприємств придбали структури одного з головних спонсорів її партії на той момент, банкіра Костянтина Жеваго, – також пише видання.

Відкриті джерела містять також згадки про участь Корнілова в ліквідаційних процедурах щодо ПАТ «Центролит», ТОВ Сумська ремонтно-будівельна дільниця «Рембуд» та сумського заводу Selmi.

У матеріалі «Коментарів» від 10 лютого 2012 року, який наразі доступний лише в передруці на галузевому ресурсі atomnews.info, зазначається, що Selmi є наступником виробничого об’єднання «Електрон», яке виробляло мас-спектрометри, електронно-проміневу апаратуру, мікроскопи для ядерної енергетики та інших стратегічних галузей тощо.

– Контрольним пакетом акцій Selmi з 2001 року володіє красноярське ВО «Електрохімічний завод», яке займається збагаченням урану і входить в паливну компанію Росатома ТВЕЛ. Підприємство перестало публікувати звітність з 2009 року, але попередні показники його роботи і нинішній процес банкрутства красномовно говорять про те, яке місце посідав Selmi в бізнесі російського гіганта, – йдеться в публікації. – Одним з основних кредиторів виявився його мажоритарний акціонер.

Іншим великим кредитором став наразі ліквідований «Промінвестбанк», який на 99.8% належав російській Державній корпорації «Банк розвитку та зовнішньоекономічної діяльності (Зовнішекономбанк)». Головою спостережної ради «Зовнішекономбанку» є Голова Уряду Російської Федерації.

Ухвалою Господарського суду Сумської області від 17 січня 2013 року за клопотанням одного з кредиторів повноваження попереднього розпорядника майна у справі про банкрутство заводу було припинено, та призначено Євгена Корнілова.

– Кредитор запропонував суду призначити розпорядником майна ВАТ “SELMI” арбітражного керуючого Корнілова Є.О., а останній надав свою згоду на призначення, – зокрема сказано в ухвалі.

Про те, що задокументовано факт вимагання неправомірної вигоди арбітражним керуючим з ліквідації державного підприємства в Олександрії, вчора повідомила прес-служба Військової прокуратури Південного регіону України.

– Досудовим розслідуванням установлено, що за вирішення питання щодо продажу за заниженою ціною майнового комплексу підприємства арбітражний керуючий К. вимагав та одержав від громадянина Б. неправомірну вигоду в сумі 650 тисяч гривень, – зазначається в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що військова прокуратура вважає таємницею слідства процесуальні строки, якими обмежене досудове розслідування у справі про побиття працівника Гайворонської райдержадміністрації співробітником СБУ.

kirovograd.net

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: