На Сумщині презентували сервіс Пенсійного фонду України «Пенсійний допомогомобіль»

26.02.2019

Участь у презентації Допомогомобіля в селі Сад Сумського району взяли голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО та голова правління Пенсійного фонду України Євгеній КАПІНУС

Як зазначив Микола Клочко, Сумська область є першою в Україні, яка придбала цей Допомогомобіль.

«Це говорить про те, що облдержадміністрація разом із керівництвом Пенсійного фонду в області працюють над тим, щоб покращити доступність послуг для населення, – говорив очільник області. – Цей сервіс дуже корисний, адже він наближає роботу державного органу – Пенсійного фонду – до конкретного пенсіонера. Я думаю, що варто з часом буде придбати додаткові автомобілі, і я впевнений, що невдовзі наш досвід перейме вся Україна».

Євгеній Капінус, звертаючись до жителів села Сад, повідомив, що сьогодні влада всіх рівнів, у тому числі й Пенсійний фонд України, намагаються наближати адміністративні послуги до людей.

«Завдяки цьому сервісу людям із найвіддаленіших куточків області не потрібно буде їздити «в район», щоб отримати ту чи іншу послугу. Наші спеціалісти консультуватимуть і допомагатимуть жителям області безпосередньо у їх населеному пункті», – говорив він.

Також голова правління Пенсійного фонду України розповів, що з наступного місяця очікується перерахунок розміру пенсій у бік їх підвищення.

За словами начальника головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області Тетяни ЗЛЕНКО, «Пенсійний допомогомобіль» буде їздити громадами Сумщини і його працівники надаватимуть консультації жителям цих громад, прийматимуть документи для призначення чи перерахунку пенсій, видачі довідок, реєструватимуть на веб-порталі Пенсійного фонду, а також надаватимуть інші послуги, кількість яких буде постійно збільшуватися із розширенням електронних сервісів ПФУ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: