Землі Сумщини використовують нераціонально?

26.02.2019

Голова бюджетної комісії облради, депутат фракції «Відродження» Микола Березін звернувся до представників обласної влади, Головного управління ДФС у Сумській області та Головного управління Держгеокадастру у Сумській області з проханням надати інформацію про використання земель Сумщини великими агрокомпаніями.

За 2018 рік віддача з одного гектара землі в цілому по області склала 520 грн, у той час, як в окремих господарствах — більше 3,5 тисяч грн. За словами Миколи Березіна, це пов’язано з тим, що сьогодні на Сумщині біля 500 тисяч гектарів орендують і використовують 39 великих агрокомпаній: ними зайняті сіножаті, пасовища, невитребувані паї, неуспадковані земельні паї, але не завжди кошти за використання цих земель поступають у місцеві бюджети.

«Прошу надати інформацію, скільки гектарів земель, у тому числі земельних паїв, утримує кожна з компаній, скільки вони перерахували коштів за оренду земель, єдиного податку, ПДФО, яка віддача 1 га в бюджет області, а також скільки коштів ними виділено на утримання доріг загального користування, які вони розбивають своїм великовантажним транспортом.

Ми цю інформацію розглянемо і підготуємо звернення до керівників держави. Так використовувати землю — нераціонально і не по-господарськи», — наголосив під час сесії обласної ради Микола Березін.

Відповідний депутатський запит було підтримано майже одноголосно.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: