СБУ припинила діяльність банди нафтокрадів

27.02.2019

Учора, 26 лютого, повідомлялося про оголошення підозри жителю Полтавщини, який з метою викрадання нафти пошкодив магістральний нафтопровід. А вже сьогодні СБУ інформує про припинення діяльності всього організованого угруповання, учасники якого займалися розкраданням державної нафти на території Сумщини.

Відзначається, що п’ятеро мешканців Полтавської та Сумської областей систематично викрадали нафту з нафтогонів в Охтирському районі.

«Зловмисники здійснювали несанкціоновані врізи у нафтопроводи та, використовуючи спеціальне обладнання, перекачували викрадену продукцію в автоцистерни», — йдеться в повідомленні.

Потім викрадену сировину доставляли на приватні підприємства в інші регіони, де реалізовували комерційним структурам для переробки.

Вартість викраденого тільки з початку 2019 року становить майже 100 тисяч гривень.

Повідомляється, що в ході санкціонованих обшуків за місцями проживання учасників угруповання правоохоронці вилучили засоби зв’язку, підроблені автомобільні номери та знаряддя для «врізів».

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) та ч. 2 ст. 292 ККУ (пошкодження об’єктів магістральних нафто-, газота нафтопродуктопроводів) організатору схеми повідомили про підозру в скоєнні злочину.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: