У темінь і під дощ: Кондукторка вигнала з автобусу дітей із багатодітної родини

27.02.2019

Двох малолітніх дітей під вечір висадила з автобуса безсердечна кондукторка, стверджує їхня мати. Говорить, 40 хвилин малеча добиралася під дощем до потрібної зупинки. Кондукторка ж наполягає: дітей не виганяла. Конфлікт розбирали в кабінеті міського голови Ромен Сергія САЛАТУНА.

Роменка поділилася в соцмережі історією про те, як двох її дітей кондукторка вигнала з автобуса на дощ. Дівчинка-семикласниця та її брат п’ятикласник їхала поздоровити бабусю, що живе в селі Бобрик, з Днем народження. Як розповіли матері, жінка в автобусі почала вимагати з них оплату. Діти показали посвідчення членів багатодітної родини, та вона не відреагувала й стояла на своєму: або гроші – або виходьте з автобуса.

Злякані дівчинка та хлопчик вискочили надвір та вже пішки добиралися до села. Дітвора переконувала, що пробиралася 40 хвилин у рясний дощ узбіччям траси. Діти зателефонували бабусі, яка кинула все та вибігла їм назустріч. Школярі дісталися цілими та неушкодженими, але були страшенно злякані та до нитки промоклі.

Наступного ранку з ситуацією стали розбиратися в кабінеті міського голови Сергія САЛАТУНА. Запрошена кондукторка та водій автобуса звинувачення на свою адресу відкидали: дітей жінка пам’ятає, про посвідчення теж не забула, та школярів, наголосила, вона не виганяла. Куди поділося двоє дітей, говорить, не бачила. У своє виправдання пояснила, що дітей дуже любить і так вчинити не могла. «Ніякого інциденту не було, — говорить вона. – Я сказала дітям, що вони мають право на безкоштовний проїзд. Навіть не бачила, як вони вийшли. Я ніколи нічого з дітей не вимагаю. За потреби навіть безкоштовно можу довезти».

Водій припустив, що в переповненому автобусі знайшлася хоча б одна людина, яка б стала на захист двох малолітніх дітей, але «автобус мовчав», тож конфлікту насправді не було. 

На захист родини стала директор ЗОШ №8 Ірина ГОЛОВАЧ, де навчаються діти. Вона дала гарну характеристику дітям: порядні, спокійні та виховані й сім’я також пристойна, наголосила вона. На обман вони не здатні, підкреслила Ірина Володимирівна. 

Не дивлячись на протиріччя між обома сторонами конфлікту, у дітей попросили вибачення всі дорослі. Чи винна мати, котра під вечір посадила дітей до автобуса й нічого не сказала кондукторці, чи сама кондукторка, що не прослідкувала за ними, чи самі діти, які розгубилися: наука буде всім. Головне, що все цього разу обійшлося.

Новий погляд Роменщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: