Сумські правоохоронці затримали автівку з бойовими гранатами

27.02.2019

Працівники поліції Сумської області не перший рік допомагають своїм донецьким та луганським колегам підтримувати на території Донбасу законність та правопорядок, розкривати злочини, упереджувати правопорушення, охороняти публічний спокій під час масових заходів. Нині в зоні ООС перебуває зведений загін у складі бійців спецроти «Суми» та співробітників Управління патрульної поліції Сумщини. Лише за останній тиждень наші бійці виявили 2 факти незаконного поводження зі зброєю, розшукали викрадену автівку, затримали трьох розшукуваних осіб та упередили кілька фактів незаконного перевезення вантажів.

Так, учора пізно увечері сумські правоохоронці, які несли службу на одному з блок-постів, зупинили легковий автомобіль, в якому, окрім водія, перебував 28-річний пасажир. Те, що останній знаходився у нетверезому стані, було видно з першого погляду. Більш того, молодий чоловік мав при собі дві бойові гранати. На запитання, куди він прямує з таким «вантажем», той пояснив, що їде на вокзал, де має зустрітися зі своєю дівчиною.

«Невідомо, які б наслідки мало це «побачення», якби наші співробітники не вилучили у нього боєприпаси, — коментує ситуацію заступник командира роти «Суми» Микола Графов. – Мало того, що він сам майже не контролював свою поведінку, до того ж, ще й віз у людне місце надзвичайно небезпечні речі. Красномовний факт: перебуваючи на задньому сидінні машини, молодий чоловік, ледве побачив наших поліцейських, намагався ногою закотити гранати під сидіння водія. Детонація боєприпасів могла призвести до каліцтва та загибелі не тільки його самого та керманича машини, а й кількох десятків оточуючих людей».

Гранати у чоловіка вилучили та передали спеціалістам-вибухотехнікам, а щодо самого нетверезого пасажира нині вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками ч.1 ст. 263 КК України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: