На реконструкцію Театральної площі піде 50 мільйонів

28.02.2019

Сьогодні в Управлінні архітектури Сумської міськради презентували результати конкурсу на визначення кращої проектної пропозиції з комплексної реконструкції забудови та благоустрою площі Театральна.

Роботи, достойної першого місця, журі не визначило. Усього в конкурсі взяли участь 6 учасників із Сум, Києва та Харкова. Друге місце посів проект авторського колективу з Сум у складі Бориса і Дар’ї Бурячкових, Артура Сулейманова і Анни Петрової. За словами голови журі Юрія Харченка, робота сумчан відповідає основним  вимогам: реконструкція фонтану, транспортна система та створення музейного кварталу. Переможці мають отримати 50 тисяч гривень.

Вартість реалізації проекту в умовах конкурсу не визначали, тому у скільки обійдеться реконструкція Театральної — ще не відомо. За словами першого заступника міського голови Володимира Войтенка, за його підрахунками це близько 50 мільйонів гривень, тож він сподівається залучити інвесторів.

Нагадаємо, рік тому на Театральній площі були проведені масштабні роботи в рамках так званої “реконструкції Театральної площі”. Переможцем відповідного тендеру тоді став головний замощувач сумських “євродворів” ТОВ “Зенітбрук”, який виступив із пропозицією в 13,4 млн грн (обійшовши чомусь “Сумбуд” і БК “Федорченко”, які погодилися зробити ремонт за менші суми).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: