На Сумщині повідомили про підозру директору ТОВ, який привласнив 200 тис грн

28.02.2019

Як вже повідомлялось, у ніч з 7 на 8 травня 2018 року поривом вітру зірвало відремонтований дах у Миколаївській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів Білопільського району. Прокуратурою було невідкладно розпочато кримінальне провадження за фактом ймовірного привласнення коштів під час ремонту покрівлі.

У ході слідства встановлено, що Товариством з обмеженою відповідальністю та вказаним навчальним закладом у 2017 році укладено договір про виконання робіт з капітального ремонту школи. На підставі складених та підписаних керівником ТОВ актів виконаних будівельних робіт та довідок про їх вартість на банківський рахунок виконавця перераховано кошти, зокрема й за ремонт покрівлі.

У той же час, відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи, виконавцем у офіційних документах завищено обсяг використаних матеріалів та виконаних робіт лише по капітальному ремонту даху на суму майже 200 тис грн.

За результатом слідства, проведеного слідчим управлінням поліції, директорові ТОВ вручено повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном службовою особою шляхом зловживання своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. До суду вже скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді застави.

Разом з тим, повідомлено про підозру головного спеціаліста відділу технічного нагляду в будівництві та кошторисно-договірних відносин УКБ Сумської ОДА, який здійснював технічний нагляд під час ремонту вказаного об’єкту. Його дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 358 (підроблення офіційного документа) КК України.

Довідково: директору ТОВ загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Інженерові загрожує штраф до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: