На Сумщині за три найближчі роки планують втілити в життя майже 700 інфраструктурних проектів. Громадськість запрошують до обговорення

28.02.2019

Голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО і перший заступник голови облдержадміністрації Вадим АКПЄРОВ під час прес-конференції презентували проект плану перспективного розвитку Сумщини на 2019-2021 роки. До обговорення проекту запросили всіх жителів області

«Сьогодні результати інфраструктурного зростання на місцях є помітними. І це – заслуга перш за все децентралізації. Адже децентралізація – реальний шанс на відродження країни, – зазначив Микола Клочко. – За три роки на території нашої області з’явилися нові сучасні дороги, освітлення вулиць, відкриваються та реконструюються українські школи, будуються сільські амбулаторії, футбольні поля і спортивні майданчики тощо. Та ми не зупиняємося на досягнутому. Ми маємо інвестувати в нові точки зростання, в перспективні сектори. І це – крок до нової якості життя».

Голова облдержадміністрації нагадав журналістам, що під час засідання Ради регіонального розвитку ще в листопаді він доручив Вадиму Акпєрову очолити організацію підготовки та формування плану перспективного розвитку області на 2019-2021 роки. І наразі обласна влада презентує напрацювання.

За словами Вадима Акпєрова, до переліку перспективних об’єктів області, реалізація яких запланована протягом 2019-2021 років, подано 691 соціально важливий об’єкт. Усі проекти нанесені на карту-схему, більше про них можна прочитати у спеціально розробленому буклеті з фотоілюстраціями.

«Кожен житель Сумщини може побачити на цій карті своє місто чи село і ті об’єкти, які будуть створені, реконструйовані чи відремонтовані за найближчі три роки», – говорив перший заступник очільника області.

Планується, що буклет та карту будуть розповсюджувати волонтери та громадські організації, яких також запросили до співпраці.

Свої пропозиції щодо плану перспективного розвитку області жителі Сумщини можуть надати до Секретаріату Ради регіонального розвитку при голові облдержадміністрації Миколі Клочку на е-пошту secretar-rrr@sm.gov.ua або за телефонами гарячої лінії: 0800-301-501, (0542) 66-33-77.

«Запрошуємо всіх долучитися до обговорення проекту, – звернувся голова облдержадміністрації. – Наша мета − щоб жителі Сумщини, які брали участь у розробці планів перспективного розвитку своїх територій, побачили, що їх пропозиції враховані, що є зворотній зв’язок. А ті, хто не встиг сказати свого слова, внести свої пропозиції, хто з тих чи інших причин не взяв участь у плануванні майбутнього свого села, міста, області, ще мають змогу долучитися до такої важливої спільної справи».

Після громадського обговорення та корегування план затвердять на обласній Раді регіонального розвитку в березні. Але навіть і після цього внесення змін за пропозицією громадськості буде можливим.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: