У дитсадку відкрили кімнату для обміну іграшками

01.03.2019

У Глухові в дитсадку «Журавка» дитина може принести іграшку, яка вже набридла, і взяти собі нову. Тут створили розвивальний осередок «Обміняйко». Про це повідомляється на сторінці дошкільного закладу у Фейсбуці.

Осередок має навчити дітей поперемінному володінню іграшкою, надати можливість поділитися «власністю», формує великодушність. «Першопричиною створення є спроба зменшити кількість утворюваних відходів людством, адже кожна зайва річ завдає рани довкіллю: насамперед – при виробництві, а в кінці кінців, як сміття. Всі ми добре знаємо, що будь-який новий предмет утримуватиме увагу дітей не довго і щойно придбана річ вже через годину-дві може опинитися під ліжком або на смітнику. А назавтра малюк знову буде просити придбати іншу іграшку, бо жага до пізнання оточуючого середовища більша за нього. Задовольнити щоденну пізнавальну активність покликаний створений розвивальний осередок «Обміняйко», — повідомляє ДНЗ «Журавка.

Обміняти можна будь-яку іграшку (м’яку, гумову, пластмасову, дерев’яну), настільну гру (пазли, ігри-бродилки, ігри-шнурівки тощо), будь-яку книгу. Іграшка має бути цілою, не ушкодженою, чистою, щоб не створювати небезпеки для інших дітей. Обмін має бути рівнозначним: одну іграшку залишаю – одну беру.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: