Підозрюваний заммера Сум ліг на стаціонар

01.03.2019

У неврологічне відділення 1-ї міської лікарні заммера Олександр Журба ліг учора. А сьогодні слідчий суддя Зарічного райсуду Сум Євгеній Янголь мав розглянути клопотання про обрання йому запобіжного заходу і відсторонення від посади. Без підозрюваного такі клопотання розглядатись не можуть. Тож засідання відклали. Прокуратура просила запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Нагадаємо, 21 лютого прокуратура повідомила про підозру заступнику мера Сум Олександру Журбі та директору департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради Григорію Яременку за ч.2 ст. 367 Кримінального кодексу України (Невиконання або неналежне виконання службових обов’язків, що спричинили тяжкі наслідки). Про це на брифінгу повідомив заступник прокурора Сумської області Сергій Сегида.

Правоохоронці закидають чиновникам мерії, що вони належним чином не забезпечили контроль за проведенням ремонтних робіт та подальшою експлуатацією ліфтів у місті, у тому числі на Супруна 32/1, де 2 січня загинув 2-місячний хлопчик у начебто капітально відремонтованому за рік до того ліфті.

Зокрема, пан Яременко укладав договори на капремонт 180 ліфтів на Суми 34,5 млн грн.

Також, за даними прокуратури, триває слідство за фактом можливого привласнення коштів, виділених на ремонт підйомників та систем диспетчеризації

У рамках слідства перевіряються усі 180 відремонтованих протягом двох останніх років ліфтів. Уже проведено огляд 10 ліфтів, у 5-ти із них виявлено, що заміна деяких деталей проведена лише на папері.

Григорію Яременку вже обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: