Поліція обіцяє забезпечити правопорядок на 999 виборчих дільницях Сумщини

02.03.2019

1 березня 2019 року, в прокуратурі Сумщини під головуванням прокурора Сумської області Віталія Матвійчука відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів, за участі керівництва обласної ради та адміністрації, на якій обговорили забезпечення законності та правопорядку під час виборчого процесу, а також стан протидії злочинності, у тому числі її організованим формам.

Відкриваючи нараду, прокурор Сумської області Віталій Матвійчук зазначив:

«Кожен із присутніх зможе висловити свою прихильність до того чи іншого кандидата на пост Президента України 31 березня, ставлячи відповідну позначку в бюлетені. До цього часу правоохоронні органи повинні демонструвати політичну неупередженість. На даний час досягнуто порозуміння між всіма правоохоронними органами, більш того, прийнято рішення про створення групи, до якої будуть входити співробітники прокуратури та поліції. Ця міжвідомча група спеціалізуватиметься виключно на порушеннях виборчого законодавства».

Таку принципову позицію прокурора області підтримали всі присутні. Зокрема, начальник Головного управління Національної поліції в Сумській області Микола Лушпієнко повідомив, що на території нашої області створені та працюють 6 виборчих округів, 999 виборчих дільниць. Орієнтовна кількість виборців – 865 825. Не зважаючи на таке навантаження, поліція зробить все від них залежне, аби забезпечити прозорість та демократичність виборчого процесу.

Начальник УСБУ в Сумській області Владислав Косинський наголосив, що злочинність не повинна мати політичного забарвлення. Директор ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві, Володимир Тимошко запевнив, що всі правоохоронні органи,у тому числі й Державне бюро розслідувань, налаштовані виключно на законний процес.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: