Юрій Павленко в Сумах: Таку зневагу від нинішньої влади до ліквідаторів аварії на ЧАЕС годі було уявити

04.03.2019

Про це заявив народний депутат України від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Юрій Павленко під час зустрічі з ліквідаторами-чорнобильцями в рамках робочої поїздки до Сумської області.

«Наша фракція у Верховній Раді не голосувала за жодне скасування пільг для ліквідаторів. Натомість ми внесли не один законопроект щодо їх поновлення. Але з усіх боків відбувалося блокування. Ми вимушені були звернутися до Конституційного Суду, пройшли всі можливі і неможливі процедури, поки суд все ж виніс справедливе рішення щодо відновлення пільг і виплат чорнобильцям, яке, на жаль, влада все одно блокує», — сказав опозиційний політик.

Юрій Павленко відвідав Сумський обласний диспансер радіаційного захисту населення, який обслуговує 10 тисяч осіб, що потерпіли внаслідок аварії на ЧАЕС. За ініціативи депутатів-опозиціонерів Сумської облради диспансер отримав з бюджету 800 тис. грн. на оновлення енергозберігаючих склопакетів, ще близько мільйона гривень витратили на медикаменти, обладнання, покращення харчування чорнобильців.

На зустріч з парламентарем прийшли кілька сотень ліквідаторів ЧАЕС, які поділилися своїми щоденними проблемами — високими цінами на ліки, дорогою комуналкою, відсутністю підтримки з боку держави.

Зі свого боку Юрій Павленко заявив, що вважає злочином відсутність покарання для тих чиновників, які продовжують незаконно збагачуватися у той час, як люди живуть у злиднях.

«Після того, як Конституційний суд визнав неконституційною статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення, проти майже 30 депутатів і 60 чиновників вищого рангу справи про їх незаконне збагачення були закриті. Якщо ж взяти чорнобильців і їхні пільги, то тут Вищий судовий орган (КСУ) такої швидкої реакції не показував. Нам довелося роками добиватися справедливості», — констатував опозиціонер.

У ситуації, що склалася, переконаний Юрій Павленко, є лише один вихід – зміна влади, інакше всі «чорнобильські» гроші підуть на «Укроборонпром».

«Нинішній владі потрібна війна і оборонна промисловість, бо на першому місці для неї не потреби людей, а збагачення», — підкреслив народний обранець.

Парламентар наголосив, що засновник ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Юрій Бойко має чітку позицію щодо вирішення проблем чорнобильців.

«Юрій Бойко підписав меморандуми з громадськими організаціями, що представляють ліквідаторів, і взяв на себе гарантії, відповідно до яких кожен чорнобилець отримає достойну увагу від держави. Саме тому, коли опозиціонери прийдуть до влади, рішення щодо чорнобильців стануть одними із перших, як і зміни у житті інших соціально вразливих українців», — підсумував Юрій Павленко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: