Мир має жіноче обличчя: У Слов’янську відбувся з’їзд Національної платформи «Жінки за мир»

04.03.2019

У перші дні весни у Слав’янську відбувся Національний з’їзд жінок України Національної платформи «Жінки за мир», на якому були і представниці Сумщини.

Ключовим меседжем, попри всі проблеми сьогоднішнього життя: космічні комунальні тарифи, недолугі реформи, захмарні ціни, низькі зарплати і пенсії, урізання всіх соціальних норм, зачистка історичної пам’яті, боротьба з пам’ятниками і святами, стала тема миру.

Співголова Національної платформи «Жінки за мир», представниця «Опозиційної платформи – За життя» Тамара Іщенко говорить, що саме тема миру для жінок зони військових дій була і залишається найбільш життєво-важливою.

«З початком бойових дій на сході України, у квітні 2014 року, учасниці Національної платформи «Жінки за мир» долучилися до роботи Благодійного фонду «Дорога життя», який сприяв вивезенню дітей та людей з інвалідністю із зони бойових дій та надавав гуманітарну допомогу постраждалим мирним жителям. 25 березня 2016 року було започатковано Миротворчі гуманітарні місії НП «Жінки за мир», — розповідає Тамара Іщенко.

Вона зазначила, що основна мета цих місій – надання гуманітарної, юридичної та психологічної допомоги мирним жителям «сірої» і «червоної зони» зон Донбасу, людям, що перетинають лінію зіткнення на блокпостах, вимушеним переселенцям, їх правовий захист, а також допомога решті жителів України, які постраждали внаслідок надзвичайних ситуацій. Сьогодні, відчуваючи свою відповідальність за майбутнє дітей, за долю країни, вони ще стали й миротворцями, які зшивають державу, незважаючи на ментальну, мовну, релігійну, культурну відмінність.

«Наші жінки говорять: допомагати легко і приємно. І цього разу ми відвезли подарунки – печиво, цукерки, пиріжки, тістечка у Святогірську лавру жінкам, дітям, які залишилися без даху над головою і знайшли собі прихисток у Лаврі», — розповіла Тамара Іщенко.

Більшість жінок зі Сходу отримали на з’їзді відзнаки Національної платформи «Жінки за мир» за свою миротворчу позицію, активність, небайдужість. У відповідь, під час вручення відзнак звучало: «Служу народу України».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону

Коментарі: